Нема ништо на природна база што лечи бактерија освен антибиотик. Штом 2 месеци гледаш дека не ти помага докторот, треба да го смениш. Брусницата е толку преценета работа што луѓе пробуваат сериозни инфекции да лечат со чаеви. Одма да одиш на друг доктор, има антибиотици што се пијат во бременост и ништо нема да ти е од антибиотиците, ќе ја средиш бактеријата одма.
Бактеријата е поопасна од антибиотикот. Веднаш смени доктор кој ќе ти препише антибиотик по антибиограм.
Антибиотик обавезно , а за природно покрај Антибиотик можеш да земеш од Аптека Стојанови антибактер чај и плус капки имаат, прашај дали е дозволено во бременост.
Незнам јас кога го порачав беше само креветчето со комплет душек, тул (мрежа за бубачки) и оградиците од страна што се ставаат со две перничиња, јас случајно ја најдов сликава, најубаво отвори на Charli baby на фб па види, може сега да е со се количката❤❤❤
Уште од 12-13 недела ми го мереа 35mm и затоа почнав и ги примав 4 недели, после ми беше 42cm и ги прекинав до 20 недела. Во 20 недела пак беше 35-6cm и затоа примав до 26 недела. Исто и дабростон пиев 2 пати на ден до 20 недела
Мајка ми не раѓала по 24 час со маки онесвестување и што ти не, јас се породив за 5 саати не е мерило дека и ти ќе поминеш исто смирено само
Znaci so utrogestan moze da se sredit taka? Izivini sto te prasuvam tolku no veruvaj ispanicena sum ponedelnik sum Pak na kontrola a ovie dena samo imam lezeno . Jas koristam 2 navecer utrogestan i 1 sabajle ti kako koristese?
Како се рачуна правилно ова месециве според недели. На нет пишува од 18 недела 5ти месец и јас рачунав 5ти дека сум. Ама пред некој ден кога бев на гак докторот напиша 18 недела 4+ месеци. Дали е ова како роденденот пример полниш 18год и секој месец си 18+ додека не наполниш 19. Односно од 18 до 21 недела си 4+ па после во 22 си полни 5 месеци?
Затоа што фактички не си 5 ти месец. Родена сум 03.11.1989, кога ме прашуваат колку години имам, кажувам 32, а не 33. Исто и ова.
Да затоа ја прашав членката тоа. Пошто и мене ме збуни. Ама кога ќе размислиш има логика, а и доктор е би требало да знае тој повеќе.
Тоа 5ти, значи си влезена во 5 ти, го ситниш 5тиот месец ко што сега јас ја ситнам 33 тата година. Е сега не знам зошто за роденден велиме на еден начин (имам 32 години) а за бременост на друг (18 недела 5 ти месец)
И јас мислев 17недела е 5ти, ама со 18 било. Ама мислам различно е со роденденот. Кога те прашуваат колку години имаш, мислат колку имаш наполнето, а не те прашуваат која година во животот ја тераш. А за бременост, те прашуваат во кој месец си, значи кој тековно месец го ситниш. Инаку дали ќе кажеш 4месец + недела, две, пак значи си 5ти. Мислам по моја логика. Коа ќе роди некоја во 37 недела, стои дека родила во 9ти месец, не во 8+.
Значи 3.5 е краток? Мене толку ми беше околу 20та ми рекоа во ред е . Не сум била 6 7 недели паника ме фати сега