Ако немаш позитивно игм нема потреба од додатни испитувања. Матичната ми рече, ми даде упат за ијз ама тие ми зедоа крв и не ми испитаа старост, туку повторно игг и игм што веќе ги имав испитано претходно со торчот. Среќа истиот ден направив во биотек и резултатите беа добри.
Е јас обратно. Ама по грешка кај тебе реплицирав Дека се збореше за нифти, после темата се свртела за Торч. Накрај се разбравме сепак
Авидитет? Ама еве токсоплазма, дур развие антитела , дури М стане позитивно, а се сомнева во 10та недела пример и да го прави ќе биде негативно, па се чека уште плус некоја недела да го докаже. Сакам да кажам дека ако треба , може да се направи било кога, без разлика што во протокол им е ставен мислам 9,10 недела.
Оди на дежурен да добиеш терапија и да те видат на ехо Најчесто е безопасно но ти треба мирување и терапија
Значи да си го направам, па се надевам дека ќе биде се во ред со резултатот. И да не е, подобро да знам да се превенира.
Јас ја прашав матичната ми рече не. Јас имав правено пред неколки години заради спонтани, може затоа. Ако ти е мисла консултирај се , кажи дек си прочитала дека се прави а ти си се извадила од памет дека не си напраила
Откако го направив тестот за интолеранција на храна и ја отфрлив храната на која сум нетолерантна,во главно кравјо млеко, пченица, јогурт,какао,чоладо и сл.За неполни 2 недели ослабена сум 5.5 кг,не гладувам,не се ни приметува дека ослабнав,ваљда то биле отоци и надуеност.
Овие ги земав за како подготовка пред бременост, едвај ги најдов и ми рекоа дека рокот им е при крај до 6 ти месец биле и поради тоа се повлечени и по нарачка во аптека во Порта Влае ми ги повлекоа од магацинот нивни. Најдобро намерен совет, проверете го рокот.
Го правев во скрин лаб,има понуда на групер,со купон е 1700 ден.Искрено здравствено уште не приметувам разлика,постојано сум уморна и малаксана како да сум истрчала маратон,немам сила ич.Дали е можно од апчињата плакенил така да се чуствувам,ако има некоја членка која ги пие да сподели искуство?Мн брзо се замарам,застанав денес во кујна 10 мин на син ми да му направам јадење,ми се затнаа ушите,срцето си го слушам кај ми лупа,и цело тело ми трепери како пред да се онесвестам,катастрофа сум,седнав помина.Незнам што е ама мн ме нервира,неможам да функционирам нормално.
Мене првите 4 месеца ми беше така омалаксаност, без енергија без сила, срцебиење, замор... и ако станев вода да земам мислев ќе умрам од некој притисок, како пред онесвестување
Да не те разочарам ама скрин лаб немат врска, резултатите им се далеку од точни. Едно од искуство ти кажувам баш со овој ефтин тест за интолеранција, а друго секаде низ групи ги зборат колку се непрофесионални и лажни со резултатите, не знам како сеуште постојат.
Истото искуство го имам и јас со нив. 8 месеци се водев според резултатот за интолеранција, ни крвна слика ни здраствено некое подобрување ни па симнав на килажа. Истите резултати ги добивме со братучетка на мм, што немаме никаква крвна врска ни па иста крвна слика и кај нејзе немаше ништо ефикасно по правењето на тестот.
Девојки вчера малку се оптеретив и денес имав болки , бев на дежурен доктор на ЦТГ мирно , грло на матка 35mm се беше добро 27+2 г.н … тек сега имав контракција лажна стомакот ми се стврднува и некако е непријатно и полош кога лежам како цел желудник да е притиснат не знам како да си помогнам пиев магнезиум
Пак јас девојки,само што се вратив од на дежурен..ми препиша терапија и мирување..е сега ми рече дека според датум на последна менструација сум 8 нед а дека одговара за 6+5 денеска што мислите за ова? Слушнавме и срцева акција