Здраво дечки, дали некоја се соочила со воспаление на градите, нешто слично на маститис, за време на бременост?
Мила, бројани саати се тоа, ќе се истрпи, нема да трае вечно. Ако ти е прво, верувај во предност си хахах. Да, некои бебиња знаат да го натртат газето на страна хаха. И мене така ми беше со првото, ама променливо е, се мрда, поместува. Честитки, живи, здрави. Каде се породи, како и ти како си?
Кај мене е баш проследено со сите симптоми на маститис, имав црвенило, болка, згрутчување во градата и моментално пијам антибиотици. На ехо востановила дека веројатно е маститис, па сакав мислење дали и некоја друга се соочила со ваков проблем и за колку време и поминало.
Епа 13+ според оваа докторка а според мене 12+ ме збуни малко тоа па ајде ако има некоја поискусна нека каже. Последна мен на 16 дек.
12 недела според последна менструација. Се пресметува по негелова формула, прв ден од последна менструација + 7 дена - 3 месеци = на веројатен термин за пораѓање. Бебето според мерки може да е поголемо или да си имала порана овулација.
Која амбуланта на ГАК е за патолошка бременост? И дали знаете утре, задутре кој е на смена или каде може да видам? Thanks