Штом е бебе добро, значи од друго е крварењето. Што ти рекоа што може да е причината? Девојчето е со татко му ќе биде добро.
Јас бев еднаш само на ЦТГ во 36 заради болки, во 37 само на ехо немало потреба од ЦТГ ми рекоа за 10 дена да дојдам на контрола (сеа сум 38 гн)
Ништо немам ни полип ни хематом.. Му кажав на докторот дека сабајле додека ја држев малечката во раце ме пресече доле стомакот, како болка осетив и веднаш ја спуштив и седнав, кога седнав како притисок долу осетив и легнав. Ми помина болката, после станав и шетавме со маж и ќере низ населба,кога дојдов дома прокрварив.. Тој вика нема врска матката со кревањето па да крвари од тоа.. Да останам денес, ќе следиме ситуација како ќе биде, утрогестан ми даде и прогестерон ме боцнаа. Гледам инфузија со витамини ми уклучија и строго лежење..
Само еднаш до сега ми правеа ЦТГ и вагинален преглед тоа беше во 36та недела. (крај на февруари) Сега сум 38 гн.
Последно бев во 37 недела само ехо ми направија рече немало потреба од ЦТГ да дојдам на контрола за 10 дена
Не, во Тетово сум јас, овде имам доктор од доверба што ми ја води бременоста. Се надевам дека се ќе биде добро