Женски вие што примавте флостерон дали имавте главоболка...денес примив 14 мг ,ама после некое време ми се покачи притисокот , не е многу 120 со 90 ,ама секогаш имам низок ...и пулсот 105 ...се напив бедоксин ,не поминува...друго што смеам
У глобала сите ги фалат немам слушнато лош збор за никој доктор , размисли си убаво секако ако имаш средства можеш и приватно секако
Секој 2 ден од пред бременост и еве скоро на пола сум уште пијам. Препорака од трансфузиолог до 30 недела да го пијам.
Денес ми препиша матичен по едно на ден поради д димерите ама прочитав во упатство дека е контраиндициран за бремени жени ,па викам да си прашам
Фемибион 2 се пие една таблета и една капсула во исто време или треба да има растојание? Мм ги зеде од аптека па не му кажеле.
Заедно. По доручек. Јас по доручек пијам фемибион 2 и Д витамин По ручек пијам б12 и калциум и магнезиум.
Јас примив пред две недели две дози во два дена,третиот ден добив главоболка,тахикардија која ја имав и претходно ама тогаш 130.Пиев на 12саати по еден аналгин така ми кажа гинекологот пошто главоболките беа страшни 24 часовни.Една вечер беа неиздржливи па на гкнекологија ми ставија Нифлам инекција.Ми тврдеа дека нема врска главоболката со флостеронот.Еве две недели уште не ми е целосно помината глава,секој ден ме боли,ама сега издржувам без апче.
Јас не знаев што друго, па парацетамол се напив ,ама не поминува...а утре другата доза...којзна како па утре ќе поминам ...мене притисокот секогаш ми е 90 со 60 и за мене ова е висок притисок...те молам уште да споделиш дали беа намалени движењата на бебето после втората доза...денес си го чувствувам убаво , се надевам и утре така ќе биде
Втората доза од ко ја примив после три дена се намалија движењата.До тогаш нормално го чувствував.А се врати во нормала после 5дена од ко се намалија движењата.