Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Ivanushkaa ja teram 28ma.
    So problemi sum celo vreme.Cervikalniot kanal mi bese orvoren,so polip na grloto na matkata,koj pocna da se siripo kanalot i me pravea cirklaz.
    Celo vreme sum vo bolnica.So dobraston,amatex,udrogestan,progesteron na sekoj treet den..i red drugi raboti.
    Prva bremenost inace.
    Za inekciite za sozrevanje na plodot,doktorot predlozi deka ke e podobro za da ako ne daj boze dojde do pred vremeno poroduvanje.
    Mi udrija sega vo ovaa nedela i zdravje rekoa vo 32ra pak.
    Drzi se.

2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас имам од почеток намалена вредност на лимфоцити,исто така се преплашив ми беа 14,па сега19,и одма консултација и со општ лекар и со гинекологот.Ми рекоа во ред е да се намалени, поради бактериите кои ги имав,па пиев антибиотици итн.Колку што знам и ти си имаш редовно некоја бактерија ;) Совет од Др.да внимавам да не настинам да не фатам вирус , да не се мешам многу во гужви и да внесувам витамини за да го зајакнам имунитетот.Ама ми напомена дека нетреба да се грижам,ако се намалени лимфоцитите.
    Јас редовно јадам овошје,зеленчук,се хранам доста здраво,ама ете со имунитет сум послаба.И баш и гинекологов рече дека мн.сум била нежна,и лесно ми паѓа имунитетот,токму затоа постојано имам уринарна инфекција :) Како и да е,штом не е за грижење ,ќе си издржиме до крај,ќе си се пазиме :)

3. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Offf lele bas mi e zal sto imas vakvi problemi, no se nadevam deka se reslivi i deka se ke izleze na kraj super.....mora da si jaka i ti i site nie i da "grizeme" i borime so sekakov problem samo da dojdeme do posakuvanoto- najgolemata radost: zdravi i zovi bebcinja :) ti posakuvam ponatamu samo so lesno da ti bide cuvaj se, odmaraj i samo pozitvinooo :*

На galapce, Bufi, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Pa i jas se pomisliv da ne e nekoja bakterija ili virus, ne bev sigurna.... vaka sum fala bogu zdrava, se hranam se so vitamini, sekoj den limonadi, ovosni sejkovi, med so seme od kopriva sekoj den itn. no mozno e kako sto velis da e nekoja bakterija, ke vidime bas urinokulturata sto ke pokaze....no me zamisli da ne e nekoja bakterija vaginalno :/ znaci namaleni limfociti ukazuva na bakteriska infekcija izgleda...
    tek za 4 nedeli nekade treba brisevi pak neli? vo 35 nedela se pravea izgleda? se ke ja rasprasam maticnava koga ke odam.....inaku nalet so ovie bakterii pred mesec piev pancef zaradi niv, pa bostum posle dve nedeli koga ispitav nemav nisto i sega ete pak.... ama ajde se sto doagja samo da proagja :D

5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Да се пријавам дека сум добро, влезена во 22 недела :) Незнам што е работава, нагло почнав да качувам на килажа, а не јадам ништо повеќе, напротив намален ми е апетитот, скоро и да не вечерам, ама тоа е :$.
    Туку ај посоветувајте ме, деновиве разгледував по малку бебешка облека, чисто од мерак, па кажете ми вие што сте поискусни. Моево треба да се роди крај на јуни, почеток на јули. Каква гардероба се купува, со долги или кратки ракави, памучна или плишана. Дај набројте некои продавници низ Скопјево за квалитетна бебешка гардероба. Мислам навистина немам никакви познавање.
    поздрав

На galapce и Bufi им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене ми рекоа дека ако се покачени лимфоцитите има некое ,,жариште,, некоја бактерија,а вака не.Кога прашав што да правав,од што е баш конкретно,,ми рекоа тоа ти го прави бебето,не се секирај,,.Така да јас неколку месеци сум се со намалени и Др.вика се е добро....

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    За продавници низ Ск не знам ама за крај на јуни, почеток на јули дефинитивно не ти треба плишана облека за бебето, ќе зоврие, купувај памучно и на кратки и на долги.Кратки за преку ден, долги за спиење (ако спиете со клима) инаку правилно е колку си облечена ти, толку треба да е облечено и бебето.
    За почеток највеќе ти требаат боди, на кратки, долги 3-4 затоа што и да ти донесат облека скоро сите таму ви носат големи броеви.
    Целосните (не знам како се викаат:wasntme:)onesies, и од нив 3-4 со ногавици да не мора додатно и чорапи да му облекуваш на бебето, ја вакви купував за децава и да може лесно да се облекува, избегавав дводелни работи особено во првите 2-3 месеци, целосниве ми без ептен згодни.

На galapce, irena.1, Ivanushkaa и 3 други им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    А како сте со мешињата?Мене почна некако нагло да ми е голем стомаков,и сега не оди во ширина,туку нанапред Од време на време,особено откако ќе се најадам ,тврд ми е стомаков,некако затегнат,се мачкам веднаш со павловичева.Си мислам кога одам ќе ме ,,бутне,,напред :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Odlicno sme, mene za toj tvrd stomak samo me kara doktorkava, mi vika pij magnezium i i vikam pa pijam... Takvo stomace imam sto da pravam :D predtoa imav daska ramen stomak, baska sto si imav dosta vezbano imav i muskulcinja i tvrd mi bese, kakov da mi bide sega :D inace pupaceto izlezeno vi e na vas? Mene mi e mnogu smesno, nadvor celoto haha

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Mене ми е тврд ама само навечер ,особено по јадење и тежок ми е :)Инаку,засега, папокот ми е навнатре како што ми беше ....

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Mene sega ovie nedeli mi izleze, a inace vnatre mi bese i mu vikav na mm abe nemam papok zasto taka i sega koga mi izleze me nervira, kje dojdat gosti i jas po kratka maicka i mi se poznava ispapceno :D

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Jas ova prasanje se go mislam i zaboravam da ve prasam. Kako se sreduvate dole (intima), jas odev na depilacija site ovie meseci, sega ne sum bila eden mesec i neznam koga da otidam.. 33ta nedela sum i gledam nekako da istempiram da bidam sredena za poragjaj, zaso bric nemozam da staam... odma se nafrluvam :/

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас откако останав бремена,се бричам,прекинав со депилација поради низа околности кои така наложуваа.Сега последниве два месеца,се мислев да одам на депилација,ама пак со бикче завршив :)
    Е,сега си мислам таму накај 37,38 да одам на депилација ,ама има време ,здравје! :)

На makedonkamak и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mene mi e pomek nasabajle stomakit haha a preku cel den tvrd isprcen nanapred i moze da se rece vise deka mi e bas golem stomakot :D inaku papokot go gledam se maci vo faza e koga saka da izleze a nemoze :bandit:hahah mislam ke mi na momenti od sto go gura bebce :) i jas nekako vo bremenosta se pocnav so bikce, pa se mislam so da pravam za pred poroduvanje......

Imajte ubav den meshkovci super e vremencevo :*

На menelele, makedonkamak, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Мамички, само да ве поздравам и да ви посакам убав ден :hug::hug::hug::hug::hug:
    Да сме сите супер и да си дочекаме сите вакви убави моменти, без да се оптеретуваме со секакви мисли. Се ќе издржиме, но знеме за што....
    Јас едвај чекамммммм....

На bile84, Bufi, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Abe i da treba da se izbricam neznam kako od stomakov, ne si ja gledam :D Kje mora so ogledalce ili taka na slepo hahah, mislam da odam nakaj 36ta na depilacija, pa nema da mi porasnat mn za eden mesec, toa sto ke porasne ke go izbricam :)

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Abe i da treba da se izbricam neznam kako od stomakov, ne si ja gledam :D Kje mora so ogledalce ili taka na slepo hahah, mislam da odam nakaj 36ta na depilacija, pa nema da mi porasnat mn za eden mesec, toa sto ke porasne ke go izbricam :)

18. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Mene me sreduva mm,nema sansi sama da se izbricam. Jas teram 41 va nedela,stomakot ogromen. Inaku ne sakam depilacija zatoa sto ne sum sigurna vo niedna kozmeticarka vo vrska so vosokot,dali e prethodno upitreben ili ne.

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, епа така се средував и јас последен пат,со огледало,полека полека,со паузи :)а ако ти треба помош ќе си го викнеш мм ;)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Mamicki i idni mamicki dali mozam da se napijam fervex za nastinka? Mnogu omalaksano se osekjam, kako da kje se razboluvam... nosot mi e zatnat...