Devojki za nekoj den vleguvam vo 28 nedela Do sega voopsto nemav strav od poragaj i sto me ceka posle toa, megutoa ovie nekolku dena samo na toa mislam Na momenti povekje strav mi e kako bi se snasla jas so bebe doma, i red dr raboti
Јас имав во првата бременост,со надеж дека ќе ме прескокни во оваа ама за жал од вчера ете го пак.Денеска 145со95.Се напив МетилДопа.Првата бременост ме породија со царски заради тоа.Сега сум 33+4г.н.Со лесно нека ни е
Мене ми е прво, на @≈ Moyocoyotzin мислам второ. @≈ Moyocoyotzin јас не ти честитав, да е живо и здраво бебулето @ni.na честитки да е живо и здраво Фала ви на сите
Женски, последните неколку недели ги туркам од бременоста. Прво дете. Искрено, до сега не мислев воопшто на самиот пораѓај, ама како што доближува терминот, станувам анксиозна. Го замислувам раѓањето толку страшно, болно, трауматично, без разлика спонтано или царски. Некако не сум, психички спремна.. на сѐшто доаѓа... Се прашувам како ќе биде, дека ќе биде, кој лекар... Сите можни сценарија со секакви можни компликации. Како се справивте со ваквата пред-пораѓај анксиозност?
Нема некое справување со тој страв , тоа е што е .. Чекам само да дојде тој момент и да слушам се што ќе ми посочи персоналот како треба да биде така неможеме ништо да смениме со мисливе мислам дека сите ги имаме што броиме ситно
И мене како се наближува времето ме фаќа се повеќе страв. Цел живот сум анксиозна, буквално пред тест во школо не спиев цела вечер сега со ова не знам како ќе се справам, 300 мисли , сценарија ,се надевам само на добро
Нема начин да се справиш со тој страв, мора да помине и таа фаза и бебето да излезе некако. Јас за со царски можам да ти кажам дека не треба ич од ич да се плашиш ништо страшно не е. Со лесно