Колку ги осеќате/осеќавте движењата на бебето во 24 недела? Предходно мислам повеќе го осеќав, сега оваа недела ептен слабо. Незнам дали има место за паника
Леле ова колкав проблем ми беше во првата бременост. Напиј се кока кола, благо, легни на стомак и види. Еднаш го немав осетено два дена, докторката ме искара зошто сум седела дома во паники. Ми рече два дена ако го нема обавезно да одам на преглед. Не сакам да те паничам, обично третиот ден веќе го осеќав ама ако ти е мисла подобро оди да те видат за да бидеш мирна.
Јас еве сега го осеќам мрда, ама во текот на денот многу послабо одколку пред една недела, а нели како минуваат неделите треба повеќе да ги осеќаме?
И јас сум со иста мисла. Понекогаш ја осеќам преку цел ден да не ја заборавам дека е присутна а има денови осеќам како ме голицка. Јас сум 22 недела незнам што е нормално што не?
И мене матичната ми рече. Поготово сега од 33 недела натака да ја пратим дали мрда и колку често, ако подолго не ја осетам да каснам благо или кока кола да се напијам, и покрај тоа ако не мрда да одам на доктор. А зашто е тоа така незнам....
Во 24 недела имав 2 дена како воопшто не го сетив, а е многу активно бебе. Или тоа беа ептен некои вибрации и не бев сигурна дали е бебето. Сега доаѓаат во таа фаза кога ќе заспива и во стомак додека ти се движиш поради ефект на нишкање, па ќе почнеш да го приметуваш поише кога ќе застанеш/седнеш, помалку кога ќе се движиш. Иначе кога ќе си на мерак, касни си чоколатце или сладолед и легни на грб. И ќе почне да мртка.
Може само појако да ги осеќаш ударите од бебе, не значи дека треба поактивно да стане. Дури во 9ти месец моево само се истегаше повремено дека немаат веќе толку простор. Не се секирај, јас мислев воопшто не го осеќаш. Во ред е.
Јас сум 28ма недела веќе и последниве два дена не е толку активна како пред 3-4-5 дена пример. Секој ден ја осеќам, ама еден ден помалку еден ден повеќе. Ваљда нормално е тоа така? Не се секој ден исто активни....
Нормално е, исто беше кај мене. Дури кога ќе поминат тие неколку дена, после тоа не можев да заспијам од што беше преактивен. Викаат дека тие денови кога се помирни, раснат.
Zdravo mamicki , dali mozete da mi kazite sto uloga imat magneziumot vo bremenosta? Sekoj pat ko ke imam nekoj mal problem dr mi vikat da go pojacam magneziumot
Пијам Еутирокс наутро и сега ми препиша докторот и утрогестанот наутро да го пијам ...не прашав дали како да ги комбинирам...некој совет
Па ако имаш некои болки затоа го даваат. Еднаш имав јаки болки стомак и ми препиша магнезиум и од тогаш се го пијам.
Кај мене беше малце посложена ситуација,бев со прееклампсија и до 39недела не добив ни болки ни имав предизпозиции за природен пораѓај а притисокот се потешко и потешко се држеше под контола со оглед дека ја пиев максималната доза 4пати по 2апчиња.Бебе беше големо на прегледот 4кг па одма почнаа да ме спремаат за царски.Сабајлето бев напијана терапија а имав 150со100.Се претпоставуваше дека ќе ми се крени многу од самата возбуда и напон на природен.Бебе се роди 4.300 Сега веќе вчера на болница докторот ми кажа дека ради повторно висок притисок и орв царски нема да има обид за природен туку дирек царски
Прва бременост, од утре 20та недела и уште не сум осетила... Балончиња и притисок на одредени места осеќам ама класично движење не. Матичната ми кажа после 21ва недела .... Чекаме...
Женски дали како што одминува бременоста се чувствувате повеќе уморни,омалаксани.. последниве денови од кревет не ми се станува само ми се спие,може ми е и од крвта што ми е слаба ама не сум била ваква до сега во втор триместар имав еден тон енергија.