Уште не, но ке пијам во 12 недела, зошто дознав дека сум бремена истиот ден кога ми стигнаа рез од авицена и имам уреаплазма. Така да на антибиограмот беа овие антибиотици и др на кои е сензитивна, така да без гајле.
Да се пријавам.. денес бев на ко тројка, ако не добијам болки или пукне водењак наредна недела ке си добијам провокација..
Не треба да јадеш ништо 12h пред терминот за мерење, одиш те боцкаат еднаш на гладно, па ти даваат глукоза да испиеш те боцкаат пак после еден саат и после 2h уште едно боцкање.
Ти земаат крв на гладни, пиеш шеќер и вода, и ти земаат за саат време пак крв. 2 пати после пиењето ти земаат крв прво на саат време после на 2 саат од испиениот шеќер. За тоа време мируваш.
Кога разви прееклампсија? Јас само од тоа се плашам во мирување ми е супер притисокот ама ако сум активна и штом мерам ми покажува повисок. Најверојатно треба да седнсм некој мин да се стабилизира па да мерам
Јас моментално пијам еритромицин поради уреаплазма 14та недела сум, тројца гинеколози ми кажаа дека треба да пијам сега..
Јас лани бев бремена одев цело време беше тој распоред,сега минатата среда бев и уште е ист,сеуште важи,тие доктори се во тие амбуланти по денови со сигурност.
Мамички да шрашам се осеќав некако омалаксано и сега мерев тт имам 37 со 3, а ме тресе дали смеам да се напијам нешто парацетамол или така нешто, инаку сум 31 и 4 гн
Јас сум 23 +5 имав тт завчера ама 38 и ми кажа др дека може парацетамол,би требало да можеш и ти ,ама би ти препорачала над 38 ако ти е да пиеш а сега стави си винска киселина на чорапи би требало да ти се симне така.
Јас насабајле сум затната овие дена и си кивам. Не знам дали е алергија или настинувам и јас. Со помин да е кај сите, побрзо оздравување. @fana како си ти?
Девојки, Вчера бев на преглед накај 12 часот,све си беше како што треба, навечер бев многу вознемирена цело време плачев маж ми ме натера да одиме пак на преглед се плашеше да не му се случило нешто на бебето дека многу бев вознемирена и многу плачев,бевме накај 23:00 часот све си беше во ред со бебето,само што на докторката не и кажав дека сабајле бев кај друга докторка истиот ден,кажав дека бев 1 ден пред тоа сега многу се плашам да не му се случило нешто на бебето дека на ист ден 2 ехо направив,не знам што се случува со мене овие два дена многу сум стресирена, ве молам кажете ми дали и се случило на некоја да направи 2 ехо истот ден