1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    A да земеш денес да пиеш топол чај со лимон и мед,да си свариш топла супа со лимон,и вечер пред спиење млеко стопли си со мед...па види може ќњ ти помине.Јас имам слушнато може парацетамол,ама пробај прво природно,ако не помине ,јави се кај гинекологот.Ти најубаво си знаеш како ти е,ама затнат нос е карактеристика за овој период од бременоста...е сега доколку се осеќаш баш какп за настинување јави се кај Др.

На makedonkamak и mariz им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.605
    И јас 22 недела.
    Месецов сум поправена 5 кг.:x.

Од стартните 57(што за право за висината и ми фалеше некое плус), симнав неколку и последен статус ми беше 55.
    Денес после месец се мерев и 60.;(
    Море јас си јадам повеќе, внесувањето ан овошје, зеленчук ми е стандардно...но и од се друго за кое порано немав апетит.

Ај ќе видиме како ќе тераме. Може стварно до фазата е, па во оваа фаза почнуваат да се ставаат килата.

На galapce и irena.1 им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ве читам за депилацијата...Јас се издепилирав во 38ма кај козметичарка кај која редовно си одам, и ме депилира секогаш со чист восок кој потоа се фрла. Значи потенцирајте го тоа за да си бидете на чисто. Кога дојде ден за пораѓај, беа малце подникнати влакната но воопшто не ме ни чепнаа во болница.
    Фервекс не е за трудници, содржи антихистаминици. Чајчиња и парацетамол (во случај на температура или болки).

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @danichap не грижи се,уште кг.те чекаат,хееххе.Јас качив најмногу во 5,6,месец,а сега си качувам постепено,помалку јадам ама кг.се со мене :) Живи и здрави да сме ,здрави бебчиња да родиме,тоа е најважното ;)

На danichap и Bufi им се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња,јас пак со истата мака како пред извесно време,осеќам ваг.пецкање додека со седам,лежам..Имав така минатиот месец,излезе имам кандида,ставав вагиналети ,се среди,сега еве пак....аман :( Од друга страна Др.вика може да е од нарушена ваг.флора бидејќи земав антибиотици и често сум со вагиналети...Еве денес ставам облоги од камилица,па ќе видам,понеделник ќе се консултирам со Др....

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Denes slucajno pominavme na plasticarska ulica i mu vikam na mm daj zastani da vidime krevetcinja, ima 2, 3 prodavnici nie vlegovme nabrzinka vo edna. Imase interesni krevetcinja... mozat da se klackaat, pod niv ima 4 fioki, dusekot odi komplet so niv i postelninata(samo ne primetiv sto materijal e), se toa e 14000 den. Eve jas sliknav za doma da im pokazam edno :) kje odime denovive i vo drugite prodavnici da razgledame, zaso jas bi sakala pootvoreno da mozam da go zirkam bebco :) IMAG0719.jpg

На galapce, joy1, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас пак,обратно,несакам тие што се поотворени,сакам слични вакво,гледавна интернет во една продавница на Бит пазар ,преубави исто со 4 фиоки,што е преубаво,практично,заедно со душек 11000.

8. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mariz ja mislam deka mozes i poeftino da najdes, ova e ubavo, a normano krevetcinjata se so dve ili tri nivoa, moze da se podesuva visinata, taka da dodeka e malo bebeto najgore i ke go zirkas sekogas, a potoa se spusta duseceto! razgledajte, znam od drugarki deka ima i vo Simpo.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Eve @espana mi prati link od nekoja prodavnicka i ova istoto tamu so se dusek e 11000, ima i mnogu izbor moze i kje najdeme poubavo tamu, kje razgledame sekako :)

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    detsko-krevetche.jpg

На galapce, Ivanushkaa, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Mene ova mi se dopaga mnoguuuu!!!

12. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    ова мое детулее вечерва е многу размрдано денес само што влегов во 9ти па ме фаќа страв да ви кажам искрено да не излезии.... :o

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ако,нека си мртка,па што се плашиш,влезена си во деветти...:)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    па да ама нека си поседи уште малце рано му е хахахах

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
  16. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Devojki, ve molam ako nekoj imal vakov problem da mi dade sovet - pokaceni trombociti vo bremenost nad gorna granica i toa za mesec dena recisi dvojno??? I dokolku znaete ve molam da mi pisete do kolku navecer zemaat krv na transfuzija. Blagodaram odnapred!

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Kolku ti se pokaceni? Granica e od 100-300 mene mi se 336, ginekologot rece deka do 400 e okej, zatoa sto krvta ne cirkulira isto kako porano :)

18. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    500, a inaku pred mesec dena dvojno pomalku.... i celo vreme od pocetok na bremenosta vo normalni granici. Kaj mene na rezultatot vo referentni vrednosti stoi 150-400 taka da ova tvoevo mi izgleda skroz normalno.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    A sto ti rece doktorot za ova? Najubavo da si se konsultiras... jas se sekjirav, ama da doktorkata mi rece normalno deka mi se :)

20. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    @espana @mariz i drugite dajte linkovi kade ima ubavi krevetcinja po dostapni ceni :D ubavo bi bilo koga moze da se nishkaat neli, a ako sakash da se napravi i staticno. Pogore slikata mn e ubava Espana kade ima vakvo? :inlove: