Можеш , јас го прашав докторот дали можам да правам регулар инхалации со гентамицин и дексаметазон , ми дозволи ми рече локално е , ама поминав со парацетамол и косинус спреј за нос и синуси .
Да јас ја пиев по две апчиња после оброк така ми кажа докторот, иако на неа пишува по едно после оброк.
Да, и оваа е добра Е сега мене конкретно за таа што ја пиев ми рекоа по 1 ќесичка за превентива, а 2 доколку има некоја бактерија. Сигурно и со овие е така дозирањето. Заедно со нив и многу вода.
Во 12 та недела кога проверував брисеви урина се ми беше чисто , сега сум 18та осеќам неколки дена некое печење и чешање , ќе проверам утре уринокултура па ќе го прашам докторот да почнам ако не.
Јас имав бактерина околу 12 или 13 недела незнам точно кога беше и сумамед пиев со пробиотик, па фала богу бебка е добра еве сум сега 31 и 5
Јас ставав исомар мислам се викаше солен раствор и капки од диво оригано ( бидејќи јас и пред тоа имав проблем со синусите и земав Риноко од диво оригано, докторката ми кажа да ставам само солем раствор ако не ми помогне да ставам и Риноко ама еднаш во денот) а искрено инхалации не правев поминав само со солен раствор и еднаш ставив од Ринокото
Noke imam golema naduenost i gasovi duri i bolka od taa naduenost 6 ti mesec sum dali i kaj vas isto e dali nesto e od ishranata pa da pripazuvam sto vecereram i sto najcesto sto vecerate vie
Мене знае накогаш така да ми се случи, ми се дуе и затега горнипт дел на стомакот. Стварно ми е паника, а не сум помислила дека може да е од исхрана
Женски каде одите на трансфузиолог? Не знам што да правам Д Димери 2100,протромбинско намалено, матичниов ми вика до 2600 било нормално да се качат во трет триместар ,ми препиша само аспирин 100 а на него пишува да не го пијат трудници. Ќе се мрднам ако сте упатени нешто кажувајте што да правам
Која недела си? Јас сум 25 и пијам аспирин. Д-димери ми беа пред 2 дена 1200 пак сум во понеделник на контрола.
Женски вие што сте 11та, 12та недела имате сеуште како менструални болки? Или тапа болка долу кај матката? Јас имам на моменти, не знам дали е нормално или дека крварев па е некоја последица.
Znaci mozes da go pies do 30-ta nedelacim ti prepora al doktor. Jas 1900 d dimeri 24-ta nedela isto nisko aptt( sto e isto normalno vo bremenost) osven aspirin nisto drugo ne mi preporacaa. Taka da ako ti e misla konsultiraj se, ama i doktorive si ja znaat rabotata.
29+ од почетокот ми се покачени ништо не примав бидејќи ми биле во границите на нормалата до 900 прв триместар 1600 втор и 2600 трет ама сега гледам дека сите со клексани се аспирин не знам што и се загрижив кој и да прашам ми вика високи ти се