Да , матичната ми рече кога ќе осетиш одма легни на страна, ај легни на работа или у возење А која недела си ти? Со првото дете дури разбрав што се тие контракции се породив, мислев од бебето се стврднува стомакот
Хахахаха незнам за какво стврднување правите моабет, можда за она што се осеќа како да се збира нешто внатре зборите.? И мене ми е прво искуство, може и јас додека научам ќе се породам
И јас пред две недели ги осеќав така исто и мене ми рече да зголемам доза на магнезиум, а ако во случај ги осеќам почесто да одам одма на преглед.
Ништо страшно што толку си имала во еден ден , битно е на колку време. И ја ги осеќам доста а прва бременост ми е од 20+ недела почнав да ги осеќам.
34+ сум, од 30та почнав да ги осеќам и испаничив многу па ајде ЦТГ и прогестерон една недела додека дојдам до матичниот бидејќи не е во мојот град а кај нас се УЖАС еве така ме исплашија со затворен цервикс од 35мм .. се додека не се болни туку ги осеќаме како грч не е страшно. Како што се наближува времето се едно нешто го анализирам и го мислам.
И ја ги броев како вас , ама од како сум у сигурна зона не сега повеќе ми се како бебето да се “истртува” хахаха
Devojki od koi pricini moze da se skratit cerviks? Sum 20 nedela i cerviksot mi bese 32 mm, napraiv brisevi imav kandida drugite sve vo red, urinokultura krvna analiza se vo red. Sega sum za 2 nedeli pak na kontrolla ama lelee se plasam i da se dvizam da ne se skratit poveke? I da dali smeeme da imame odnosi ?
Не би знаела да ти кажам од што може да се скрати цервиксот али ако ти кажале да мируваш послушај ги, односи Не!
како што кажа @ShtruMfeticka Во мали месеци се осеќа само стврднување, а во големиииии ќе гледаш како едната страна ти е поголема од другата Шо би рекла јас се тртли бебе
Ahaaam , neznam dal osekam neshto takvo ... jas imam edno poinakvo chustvo ponekogash ... kako da se tegni matkata i tezina ima vnatre i na momenti mislish ke ispadni neshto niz vagina ... Tuku kazete neshto za glavobolki ... popladnevo me fatija, a nemam nekoja prichina ... osven sto mi se snearni denes , mislish ke se onesvestam imav chustvo , neznam od so mozi da e , dosega super se osekav ... a sum 17+5 ... taman sj rekov zavrshija machnini i simptomi ... koga snemozuvanje ... i eve celo popladne glavata napred na chelo me iskina ... pijam limonada ama ne deka neshto mn pomaga ...
Мене вчера ми беше така главата , притисокот ми беше низок , се напив нес кафе ми се смири , или кока кола напиј се , инаку не пијам кафе ама ова ме спаси
Мене ми беше така, завршија мачнините почнаа главоболките...отров, ми идеше главата да си ја откорнам. Пробај со руска вода истури малце на глава и масирај.