Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa, @Asja ,тоа креветче го видов во продавница на Бит пазар,на самата главна улица, спроти 26Јули.
    www.tekodoo.com
    Еве линк,видете има и колички,постелнини,јас гледав само на странава,лично ме сум била,уште некоја несела ќе почекам :)Ако отидете пред мене,споделете искуства ;)

На Ivanushkaa и galapce им се допаѓа ова.
  2. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Има кај пластичарите, имам видено за 8000 сосе душек, се нишка. Арно ама мене не ме бендисува тоа што е иверица пошто после некое време се витка, па коа ќе натежне бебуш ќе треба да си го поправаш креветчето. Од друга страна па дрвените се скапи. Јас лично би го препорачала Бебесупермеркет (Дебар Маало) зошто има и поскапо и поевтино :)

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Stranava sto ja ostavi @espana gi ima istite krevetcinja kako vo bebesupermarket, ista firma i malku poeftini... Nie bevme do tamu ama imaa izlozeno 3 krevetcinja samo, baska mislam deka vo ovaa prodavnica na bitpazar so se dusek e taa cena, a vo bebesupermarker dusek posebno si doplakjas :)

На IveBrajan, espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    leelee Espana pametov mi zajde kakvi ubavi raboti ima ovde :))) i vo bebesupermarket isto....auu edvaj cekam da kupam nesto ete veke vleguvame vo 8 mesec....ima vreme, ama i se blizi poleka.....
    Daj boze da si go docekame momentot koga ke gi zememe vo pregratka bebuvcinjata....deka mi e prvo uste ne sum svesna sto mi se slucuva i kuznae kakvo ke bide toa cuvstvo :D :inlove::inlove::inlove:

На menelele и Bufi им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    i jas do sega razgleduvav, abe skroz istite raboti kako bebesupermarket samo poeftini, jas si imam kupeno eden cesel od bebesupermarket 300 ili 350 bese, tuka istiot 250 :) Toa krevetce so mi se svigja e 8000, a vo bebesupermarket 10000, baska akcija imaat mora da se odi denovive :D

На espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  6. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Bogami mora da se vidi hehe ali pamet da ti zajde se i seshto sakam :D Inaku Mariz procitav deka pulsot ti e visok mozebi od niskiot pritisok, ali ipak so ti rekoja na doktor za pulsot poso epten e visok...:/

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa ,те сфаќам,иста сум и јас,гледам и се е убаво и се си сакам,возбудата расне,ама ај уште некоја недела ќе почекаме.Инаку со 31 или 32 влегуваме во 8-ми месец? :)
    A во врска со продавницава на Бит пазар,и јас мислам дека е досега од сите што ги гледав ,најевтина ,а исти производи има.И токму како што кажа @mariz, таму ценитр се со душек за креветче....

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Nisto, bev na lekar i za srceto okej mi bese se, tiroidnata isto dobra. Samo zelezoto nisko sto mi bese, neznam zasto pulsov vaka... Nemozam da disam duri ubavo :/

9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz ,а зашто не се консултираш со некој друг доктор за пулсот,да видиш што ќе ти каже? Бидејќи не е само да ти речат не е ништо...добро е...,сепак се жалиш дека тешко дишиш..

10. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Pa kolku sto citav so 32 se vleguva vo 8, eve na primer utre sum 32+1 ...valjda taka e:?:.Mene nesto bebcevo mi e pomirnicko denovive, ima nekoi i dvizenja ama poslabi, mozebi taka mu e periodov :| edvaj cekam vo sreda sum na kontrola da si go vidam i da vidam kako e postelkata sega...kuznae dali pak ke me prati da ispituvam d-dimeri maticnata...
    Inaku i jas custvuvam deneska od vreme navreme bockanje kako so igla vaginalno.....si se cudam veke sto ne ke osetam(facepalm) i nekoe sHtrekanje kaj desniot jajnik, a besikava edvaj ja trpam veke od sto e bolno cuvstvoto... drugo stanje..... :nod: :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa , така е и кај мене а мислам и кај сите :) кичма,главоболка,притисок,грб,јајници,матка,вагинална болка...ехеххе :) Ама штом минува добро е.Јас кога имам штрекање имам во лев јајник...Пред неколку недели кога ќе ми се појавеше некоја болка,колку паничев,неможам да објаснам,ама откако си станав активна на форумов и видов дека кај секоја од нас има слична работа,се подопуштив,најискрено :) Потоа и Др.рече се тоа е ок,лажни контракции итн...... супер кога си споделуваме...поздравче до сите :)
    Ти уште малку на преглед,а јас имам за чекање :( :)

На menelele и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  12. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    zenski da ve prasam nesto od pred nekoj 2 casa pocnaa da mi se pojavuvaat bolki vo dolnit del od stomakot ne mnogu jaki izdrzlivi i mi se zgrcuva cel stomak otprilika na sekoj 20 min i sega neznam dali se ova nekoj lazni bolki kontrakcii ili treba da odam na lekar inace bolkite ne se jaki samo e nezgodno cuvstvoto koga mi se stvrdnuva cel stomak me fakja panika zosto sum 35 nedela i nekoj den

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Разлика меѓу лажни контракции и вистински е по времетраење,вистински се јавуваат на интервали(ова што сум читала и што ми кажувале )и се поболни.Сепак ќе ти пише некоја поискусна....Мене така ме фаќаат болки издржливи во јајници и ми се стврднува стомакот.Гинекологот ми рече дека се лажни штом не се на точни интервали,само некој пат во денот,и ме советуваше да се напијам магнезиум и калциум шумлива таблета кога ќе ги почуствувам.Пробај напиј се и ти,ова е совет од Др.доколку пак се појават појди си на лекар...сепак ти најдобро знаеш како се чувствуваш.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    pijam magnezium i jas po preporaka na ginekologot ke vidam uste nekoe vreme kako ke mi bide ako se pojacaat bolkite ke odam na lekar vaka mi bese pred 2 nedeli i otidov na gak vecerta me pregledaa vaginalno bev 2 prsta otvorena i ctg to gi pokazuvase bolkite ama mi dadoa nekoja terapija preku infuzija i do sabajleto mi se smirija bolkite

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Така е најпаметно,почекај,ако не се смируваат,појди си,да си бидеш спокојна ,вака цело време ќе мислиш...И не се плаши толку,па 35 недела сизнаат докторите што да прават.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Pa neznam uste malku mi ostana nesakam da se vlecam po lekari :/ Samo odam i sekade nisto ne mi e mi vikaat... :/

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Da da taka ke napravam pred nekoj den bev na eho kaj maticnata bebeto e tesko 2300 gr najvise mi e strav da ne se porodam pred vreme pa da treba da sedi vo inkubator samo ono da e zivo zdravo drugoto ne e vazno ke pocekam uste nekoe vreme ako e isto vaka idam odma na lekar . fala ti za sovetot i podrskata :*

На Bufi, Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    За тоа сме тука,многу значи поддршка и добар збор за се во животот :)
    Во право си,најважно е бебето да е живо и здраво.Еве моја другарка се породи пред две недели и тоа во 35 недела од бременоста,кај бебето се било како што треба развиено и не седеше во инкубатор,за три дена си беа дома...

На Ivanushkaa и Matea212 им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Ako si e bebceto zivo zdravo pa i 2500 da se rodi ne e strasno, eve na mm sestra mu e rodena 2400g i bila mnogu jako bebence, a mm e 4200 pa bil nezno bebence :D

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ne se panicete za tezinata na bebinjata,ako e zivo zdravo i dve kila da se rodi,nisto strasno...jas vo 36 se porodiv,dva dena pred da vlezam vo 9-ti,2390 so 2200 izlegovme i masala super si napreduva,mada poradi sklop na okolnosti od prv den na vestacko e...P.S.moj sovet do site idni mamicki,educirajte se so vreme za doenjeto(nema podobra od Soba za doenje na FB),jas docna razbrav za nea ...nemav nikakvo iskustvo,prvo dete,na GAK od start mi rekoa aaa majka ramni ti se pupkite,sinti e kako gluvce nema sila da vlece,kupi silikonski pupki da probate mada dzabe ke ti sluzat odma doma daj mu AD...gi poslusav zdravo za gotovo i zgresiv,ama bidna

На espana и Ivanushkaa им се допаѓа ова.