Јас низ продавници кога ги гледам од што сум стопена од што се мали, на продавачката дури и коментирам. Абе многу малецки се
Труднички има ли некоја од вас што и е матична Сузана Костовска, Гинековита? Ме интересира ако не ти е матичен дали може приватно на преглед кај неа и од прилика колку би коштало? Ако некоја има инфо може и во порака да ми пише Фала и убав труднички ден на сите
исто јас дома кога купував ми збореа што купуваш волку мали, ти мислиш бебе или кукла ќе родиш а 56ките ги носеше цел прв месец, па дури и повеќе, а не се роди мала... знам така изгледаат алиштенцата, ама стварно се залче месо коа ќе се родат
Можеш приватен преглед, она секако не прима веќе матични. Јас пратив две другарки кај неа оти мене ми е многу ОК и тоа беа само за брисеви и рекоа не биле задоволни. 1000 мислам рекоа преглед. За што ти е , за второ мислење?
Па да, читав поназад дека има многу задоволни, а и дека не прима нови, па мислев онака да одам приватно да ме види.
Mamicki od koga pocnavte da kupuvate stvari za bebusite? Sum 20 nedela o ne mi se cekaat bise , baska toa sto de plasam deka ke mi recat da lezam oti pocnal da mi se skrati cerviksot i se plasam posle ne ke mozam da odberam sama sto sakam
од кај 25-26 почнав да купувам, сите околу ми викаа дека е рано, исто вака прашував на форум и од тука само имав подршка дека не е среќа крупните работи докај 8 ми месец ги имав купено затоа што после едвај се движев идев на работа до последен ден и ми беше многу тешко после работа да шетам, сакав само да дојдам дома и да лежам цело време одложував за викенд па на крај останав со многу малце алишта, имав минимално, па ми се роди бебето и го донесовме дома, ја така прв пат мајка појма немав дека она во еден ден ќе ми ги поврати сите три пара шпикозни што ги имав купено па трчаа баба да докупуваат и така. мислам дека треба да си купуваш ти кога ќе се осеќаш спремна, да не слушаш од околу што ти зборат, јас имав еден спонтан пред ова бебе и дома сите беа песимистички настроени дури чувствував грижа на совест кога си се спремав за бебето
Pa i kaj mene e takva nesto situacijava kaj mene zenata na brat mi imase spontan i sega sitee odma stom ke spoman nesto da kupam mi vikat nee nikako rano e imat uste mnogu vreme, a jas pa najmnogu se plasam deka vo poslednive meseci ne ke mozam da se dvizam gala ti za odgovor
Не им кажувај, поштеди се самата од објаснувања. Купувај и складирај си ги. Во 9ти месец само испери испеглај и готово
Жени, ми истече некој бел исцедок во голема количина, како кремаст и без мирис (се извинувам на описов). Да трчам на лекар или нормално е? 28+5 сум.
Купив мрсна бебешка крема и додадов Ад капки. До душа, имам дома насобрани млека за тела неизмачкани, сум немала време да се тинтран покрај едно дете, па сега се користам. Шлакам. Јас секако сум испукана, таков ми е генот, од првото детенце, најлошата можна варијанта што можеш да ја замислиш така да не се трудам многу. Јас за првото имав 2 пара 56 купено се роди 3500, 51 сантим, добри и беа. Ги носеше кратко, од 2 недели до месец. После користев поголемки. Нејќев кога ќе ја облечам да биде вреќа, тоа многу ме нервира. Коа ќе ми речеа абе облечи поголемко, шо има везе, ќе ги завратиш ракавите многу се нервирав. 2 комплетчиња за новороденче имав, ама незнам во кој број ги продаваат нив. Се роди малата во октомври ја облакав по боди на кимоно и шпикозна на долги. Сеа планорам исто иако ми е термин во август. Само ќе докупам 56 шпикозни 2 3 пара за машко, па се останато поголемко. Исто мн ми беа практични дводелни алиштенца, пантолонки долни со ногавички и горно боди, бидејќи се прилагодува на големинката ако е едно бројче разлика. Во првата бременост купував од 6ти месец нагоре полека. Јас цела радости кога покажубаб дома, исто ми реагираа @Joraa па после почнав да кјпувам и да си ќутам. Се имав спремно, до шише до цуцла до 9ти месец. Сега ќе причекам од причина што треба да реновираме дома, ќе се прават прашина, ќе перам кога ќе завршиме. А и пола работи ги имам, па не е зорт.
Јас сум 13+ па имам купено веќе некои ствари. Со мм сме сами нема кој да ни помогне затоа со време почнуваме. Само кревет покасно ќе земеме.
Нормално е, имаме сите. Највероватно е мокрача без да сетиш. Јас се паничев претходната недела исто. Пред 2 3 страни на темава имаше пишано една членка одела за истото на дежурен, и рекле ако е плодова вода ќе тече постојано.
тоа исто сакав да спомнам за тие што ви е прво бебе и почнувате од нула без ништо, ние немавме ни кој да ни даде пошо е прво бебе во фамилија па купувавме од најситно од цуцли до најкрупно ствари креветче, душече, количка .почнете си со време не се малце пари да ги дадеш наеднаш секој месец по нешто за да можете во 9ти да си исперете и да си седите на раат пошо 9 ти е многу тежок месец веќе
Хаха јас влагам да купам шпикозни и обавезно мм вика земи поголеми тие биле многу мали хаха и се објаснуваме со саати дека за новороденче се таман, и купив и мали патичиња онака од мерак и он земал си ги закачил во кола како привезок зошто биле мали, да најслатки се уште пред да останам бремена се топев кога ќе ги гледав алиштата за бебиња мали цакани, пуфкасти, хаха и од тогаш решив јас у продавница а мм надвор пред дуќан да не се расправаме пред продавачката да купам алишта како за дете од 1 одделение хаха ❤ најубавите шопинзи ми се тоа, @Joraa јас од кога дознав дека сум бремена купував (онака неутрал бело, крем, шишиња, цуцли) секој месец по нешто е кога ми кажаа пол, почнав да си купувам гардероба фустанчиња џинџири минџири, и моите викаа дека е рано ама јас си купував и си терав, кучињата лаат караванот си врви, меракот е поголем ❤
за се што се осеќаш чудно оди нека те видат, не би требало да е ништо страшно, во понапредна бременост си и веројатно и го осеќаш бебето цело време, ако не ти е мирно на душата оди на гак ќе те видат