Sto ti dadoa za kandida i dali e nesto opasno? I mene toa mi izleze na brisevite i dr mi dade samo edna. Vaginaletka mislam deka Mikotrin ili nesto vaka se vikase
Ама баш исто ми се случува иста недела сме, без гајле нормално е да има зголемен исцедок. И јас имав пишано истото вчера, посебно ако се движиш повеќе го има.
Мене ГИНЕКС форте ми помогнаа многу пред неколку години. Во комбинација со спреј (ама во бременост мислам дека не треба да се користи) од тогаш сите инфекции ми се исчистија.
Не е опасно, габична инфекција е многу честа во бременост. Прво канестен 3, па спреј вулвоваги, па полигинакс. После и нео-пенотран ставав за друга бактерија и пробиотик за жени Провен пијам. Од полигинаксот ми се чисти најмногу, канестенот не ми делуваат воопшто.
Имам и таков секое сабајле коа ќе станам имам такво утоп гаќите. После преку ден поретко. Брисевите ми се чисти и мене.
Ех па и ти шо се извинуваш, тука и слики од долен веш имаат ставано. Јас имав цела бременост таков исцедок, некогаш беше кандида, некогаш ништо. Секогаш во големи количини, ама не е опасен, само непријатен. Немаш простор за паника, ама иди брисче да ти земат (без трчање)
Баш истово ми се случи мене сега. Пешачевме со мм, и почна во вц да ми се оди. И ајде се вративме дома. Се осеќав како подмочана. Во тоалет гледам на гаќите малку исцедок како водичка, и како кремаст бел. Не знам дали беше од тоа што се движев повеќе. Да ве прашам девојки еве кога излегувате на воздух да прошетате дали ви се случува често да ви се оди во тоалет. Јас ќе излезам со мм да пешачам и почнува во тоалет да ми се оди и многу не пријатно не можеш да трпиш. А и самошто си излегол треба да се враќаш дома. И нервоза ми прави.
Мене ми се случува така, а кога ќе отидам само 2 капки... па сфатив дека бебе притиска и ми дава такво чувство.
Девојки да ве прашам едно глупаво прашање.... Термин ми е 20 август, со тоа што најверојатно ќе биде и порано бидејќи ќе се пораѓам царски. На бебето алишта со кратки ракави да му облекувам? Знам правилото е како големите што се облечени, така бебињата. Ама со кратки.... Шо знам ..... Што мислите?
Јас со кратки, ќе раѓам јули. И јас сум летно бебе, мајка ми по кратки ме облекувала. На 40 степени грев е во долги да ги облечеме. Затоа и не купувам се уште, чекам летно. Јас би вака.
Зависи какво ќе е времето и колку степени ќе ти биде дома. Моето се роди на 30ти август и беше постојано на боди на прекорамки плус од горе на блузе и панталонки, значи на долги. Ама дома ми беше свежо, ич не беше топло. Ако се породиш порано и ако е стварно топло може и само на боди да биде. Пр брат ми роден јуни месец, првите неколку мес беше само по боди на прекорамки.
Со климава веќе не знаеш кога какво ќе биде времето. Земи си тенки со ракавчиња и кратки… од вишок глава не боли. И мене ми е тогаш терминот 19ти А не сум размислувала на темава, ама кога праша се подразмислив.
И јас сум со тебе тука некаде, мислам здравје ко ќе дојде време по кратки да земам. Барем првите 2-3 месеци сигурно ќе бидат топли, да не ги зовриваме. Моето е женско, па секако и фустанчиња се во игра
Дома ќе ми биде како што ќе ја наместам климата. С'клет нема сигурно да трпам а без клима е неподнисливо жешко така што 23-25 би било дома. Памучни тенки ќе треба да, да дише кожичката, ама такви уште не се во продажба а мене ме фатило шопинг манија
Јас Софи во јули ја родив. Едно боди на кратки и шпихозни тенки по долги и имав облечено. Не знам, мислам дека се многу мали за кратко. А јас знам дека од нас возрасните, на бебињата + еден слој им се облекува. Да додадам и цело лето по долги ја облекував ама тенко. Тие не мрдаат толку многу, немаат циркулација за да се загреваат ко нас возрасните.
Хахаха и јас викам рано е уште има уште пола за туркање, ама прееска разгледував нешто што сум дочувала од ќерка ми па си најдов еден куп бенкички и бодиња таман за почеток, така да заситов малце од малце желба за купување
И јас сум во иста дилема Термин ми е почеток на јуни, ама се мислам порано ќе биде средината на мај (дека близнаци, сигурно и со царски ќе сум). Па купив и со кратки и со долги работи, па здравје до тогаш ќе видиме какво ќе биде времето. Секако на мм ќе му спакувам и долги и кратки кога ќе доаѓа по нас па ќе ги облечат сестрите (знаат они)
Јас по долги тенки памучни еден слој го облекував. За спиење со тетра покриен. Клима на 23-25 пуштена дење ноќе.