Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Jas prv pat se vkluvam :) I ne mnogu znam kako odat pravilava na forumov :) Sakav samo da prasam nesto okolu bremenosta..Jas sum pri kraj na 6 nedela i ne mi e jaso zasto tolku mnoguu mi se jade? :P U sustina si krkav i pred toa ama sega samo si jadam :lol: Poslednava nedela nemam gadenja a samo ednas povrativ..Se osekam odlicno osven nekogas imam poduenost vo stomakot,mokrenje i onie normalni bodezi :) Vo ponedelnik 1 pat ke odime na pregled :)

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас те советувам да си земиш Л, затоа што нависитна многу брзо другите ке ти се мали :) и јас си купив шалвари пред некое време еден број поголеми и уште си ги носам ;) а инаку и јас цело време сум во хеланки и некоја подолга блуза, а за стомачето мене ми се познаваше од кога бев некаде во неделите колку тебе, а небев многу здебелена, ама ссега сум речиси 22 недела и те како ми се познава, ама работата е што нема да се шири само мешето, туку и другите делови ке почнат да ти се шират исто, како колковите, нозете ке забележиш, затоа јас си земам секогаш нешто пошироко :)
    а и морам да кажам денес си ги купив првите кондури 36, ногата ми е поголема за еден број, незнам дали да се радувам или да тагувам :?:

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    katalea очекувај ширење од стапала, колкови, стомак, делот околу градите. Значи неверојатно чудно е како се се шири. Е сега многу зависи и од самата конструкција на жената, но мислам дека поголемо бројче нема да ти е зијан, после можеш без проблем да ги стеснеш.

Љубичице радувај се, ќе имаш повеќе избор на модели, полесно ќе си наоѓаш :lol: па ти ептен мало бројче си носела :wasntme: Мене дури сега почна ногата да ми отекува, ја осеќам убаво, кога се трудам да облечам чевли :geek: се надевам дека до крај ќе издржам и со чевлите, евентуално патиките одврзани, па ќе истуркаме некако .

4. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хеех искрено повеке сум тажна , ако ми остане да носам ова бројче сите што ги носев до сега ке треба да ги тргнам од употреба :(
    не да носев мало бројче ексик, едвај наоѓав, се имав договорено со една продавница и секогаш таму ми носат и од таму си купувам :D
    мажево секогаш ме зафркава ми вика во детски продавници да одам да си купувам :D

5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    E таква е бременоста или од се ти се гаде или се ти се јаде. :lol: Јас бев во првата група и тешко поминав ама добро е сега немам проблеми околу јадењето иако немам ни зголемен апетит.Нормално е тоа узивкај и јади си само да избегаваш мрсна, тешка и калорична храна да да не се поправиш многу во бременоста поздрав :hai:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    леле мешиња осекам печење во градите поточно кај желудникот како некој со огин да ме допира имам мн јако печење ако некој чуствува нешто сл нека каже лек оти повеке не бива и рупрут имам користено апчиња за жвакање се тие ми помина со нив киселината ама печењето не сака :(

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Elenika изгледа џабе е се, еве само што пиев кисела вода, демек ми помагаше до пред недела време, но денес не ми реагира :x
    Дефинитивно нема спас веќе :emo:

8. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    епа ко ке се породеме раат ке сме од мачнини киселини печење и повракање хахаха

9. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Мешиња, еве ме и мене. Мажулево ми прави торта ( сиротото тоа како се мачи само да знаете ) за утре, те. денес демек ке ме изненадел за роденденот :party: ама постојано вика по мене..Анче како сега, ова требаше ли она требаше ли.. :lol: .хахаха Срцка тој :inlove: Инаку, бебушката е арна, само ми закажаа контрола за работата на срцето после две недели????????? И велам добро ли е, да да ми вели докторката, тоа е рутинска контрола кај сите трудници само за срцевата акција????????? И кај вас ли бил таков случајот оти искрено јас прв пат слушам за таква задолжителна рутинска контрола :^) ??? Ако успеам да ја елиминирам од мозочево таа загриженост, тогаш да почнам да вриштам на глас- конечно дознав дека ке имам уште еден маж во мојов живот= момченце е бебушкава. :D :dance: И јас и мм се надевавме на девојче ама ете.. планот на дедо Боже бил друг. Срцуле мое, живо и здраво да ми е па макар и Филип да е ( Јана ке чека подобра прилика- кој и е крив што не пливала побрзо ) хахаха

На efimija.t и Forko им се допаѓа ова.
  10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    воопшто не се секирај за прегледот, кај сите се тие прегледи, јас да ти кажам право си одам секој месец на преглед кај докторката, така ми е помирна главата, и сега едвај чекам да одам да го видам оваа недела бебушко :D ти само уживај си за роденденот, голема да растиш и пушти ни некои парче и нас :*

На ancetupance му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Добро утро мешенцааа :hai: Како сте ми денес? Јас рано станав денес, не ми се спиеше или се наспав ко што треба па мислам дека доста ми беше. Еве веќе направив и кејк-или посна тортичка, ја смотав набрзина и веќе јадам дури, ептен сум брза 8) Па ајде кој е за, повелеле, има за сите, со кафенце наутро е мх мх мх :$ :coffee: :^:

Среќен роденден анчетупанче, да си жива и здрава уште 101 година и оваа година најубавиот подарок на светот да си го добиеш кој веќе и го очекуваш :inlove:

П.С. Се погодија оваа година маженцата кои ги носие во мешињата :lol: ако ако, само нека се множат така и да ни се живи и здрави :)

Последна измена од модератор: 9 април 2017
    На ancetupance и Forko им се допаѓа ова.
  12. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Среќен нека ти е роденденот, а секој нареден уште повеќе.
    А за дополнителниот преглед за срцева акција воопшто не се секирај дека и мене дополнително ме викнаа од причина што некогаш бебе е немирно, па не можат да видат она што треба како што тие сакаат и сметаат дека треба. Појди си тотално релаксирана. Ако нешто не е в ред, мајчинскиот инстинкт веќе ќе те имаше известено. Ајт со убаво да ти помине роденденот, а после и прегледот за да не се мислиш многу

13. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Среќен роденден Анчетупанче уште многу години да си го славиш и секоја година да ти биде се повесел, поубав, посреќен.

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Девојки имам едно прашање, деновиве планирам да идам малку Мк во мојот роден крај :inlove: па ќе идам и кај матичната гинекологиња моја да и ги кажам убавите вести и да го видиме и таму кај нејзе на ехо бебчето ако е можно, па сакав да ве прашам дали може со нејзин упут и плаво картонче да закажам на Гак за 4д само сакам да идам, скринингот го направив тука во Гр.ама сакам ете уште еднаш да го видам и тоа во боја оти кога бев пред некој ден на скринингот бебето беше многу немирно и не можевме да му го видеме лиценцето и во боја не ми го покажаа :( па сега и така и така ќе одам Ск. па си велам ако може да идам и таму на еден преглед. Што мислите вие дали ќе ми закажат и колку време се чека? Јас имам плави картони и колку кошта 4д прегледот на Гак? Или па има и на друго место за 4д не мора да е само Гак? Ај ќе ве замолам тие поискусните и што сте од Ск. да ми кажат малку повеќе :doh:
    Однапред благодарам :$

15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Сакам да ве прашам усте едно прасане...Дали е нормално да немас гадења?

16. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Сосема нормално. Зависи од бременоста и организмот. Јас еве 22 недела ке сум за два дена и до сега се на се ако имам повратено само 4-5 пати преку сила. Инаку фала за честитките, срциња сте ми, а повелете на торта :)

17. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и кај мене беше исто, :D
    ancetupance јас и ти сме исто со неделите и јас за 2 дена сум 22недела, ама мене краен термин мие 28 јануари, а тебе гледам 02.02 :?:

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас па се исплашив :) cи викам нема шанси да показе тестот позитивен а да не сум бремена..затоа се исплашив. Сите други симптоми ги имам ама ете муки :) фала ви најмногу,се надевам во понеделник се ќе биде во ред на преглед:)

19. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ancetupance Среќен нека ти е роденденот со убаво да си го поминеш и да го добиеш со радос, лесност и здравје најубавиот подарок на светот :D
    Читам од вчер сте правеле муабет за облека а и јас како каталеа немам стомак (имам ама само јас си го знам :lol: не е голем ) ама се што ке облечам ме стега затоа што предходно си бев слаба и сите фармерки ми беа тесни и сега ме стегаат страшно многу неможам комотно да седнувам кога сум некаде мора да се откопчам па да седнам :D за блузички имам сега за сега дури не ми се знај убаво стомакот ама незнам што ќе правам со фармерки од мојата гардероба имам само едни фармерки кој ме собираат и едни шалвари што се така поголеми, мојата деверица ми даде едни труднички фармерки многу и благодарам :) ми се најдоја до вчера ми беше срам да ги носам оти уште не ми се знае стомакот а јас труднички сум ставила ама навистина баш ми беше комотно кога бев на гости а и се мало бројче и тие таман за сега овој период за потаму ко ке бидам поголема планирам само хеланки да си земам и некое туниче ако ме фати мерак ама и си имам јас такви зимски широки блузички а и мојата сестра ми даде едни труднички пантолони така да ке се сајдеме :lol:

20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Анче жива и здрава да си уште многу многу години.
    Нека не те буни повторната контрола, од 20-23н се прави редовен ехо преглед, т.е. вториот скрининг ехокардиографија, се гледа само срцето.

Калиас, можеш од матичната да земеш упут за во ГАК, јас земав демек за 4д, ама не ме гледаа во боја, туку обично на 3д.