Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    me zbunija malce ovie bolki zosto sega pred nekoj den koga bev na kontrola kaj ginekologot mi merese i cerviks i mi rece deka e 35 mm i deka e super deka treba da izdrzi barem dodeka vlezam vo 9ti mesec ama ke vidime kako ke pomine vecerva jas se mislam deka ova mi se slucuva od sto mislam cela vreme na toa samo vikam da ne me fatat bolki da ne mi pukne vodenjak celo vreme samo toa mi se vrti vo glava nekogas i psihata igra mnogu golema uloga vo toa sto ni se slucuva

2. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Jas sum rodena 2.100 na pocetok 8 mesec, no brzo sum napreduvala samo nedela ipol vo inkubator.....nemajte strav...sega e napredna medicinata i sme pod gospod, samo so verba i pozitivni misli....vazno da sme zdravi I zivi I nie I bebcinjata....Daj boze do kraj da terame....Ama ako treba da bide podrugoo...toa e nemozeme nisto da smenime :*
    Inaku jas od Sega se mislam sto ke pravam so doenjeto zdravje, so vovleceni bradavici sum, koi izleguvaat koga sakam ili samite povremeno no se mnogu nekako kako nedozreani...kako mevcinja zivi :( i najcesto si sedat vovleceni :( bas ke se pridruzam @PUPICA na taa grupa pozz

На espana, Matea212 и galapce им се допаѓа ова.
  3. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mamicka nemozam da ja najdam ovaa grupa na fb ...:?:

4. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    @PUPICA i jas nemozam da ja najdam ovaa grupa na fb, dali e isto Soba za trudnici so soba za doenje ili pak se dve razlicni grupi?help....

5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pobaraj poubavo,ne znam zosto ne ti se prikazuva...inaku imase tamu mnogu majki so vovleceni pupki pa so navremeni soveti majkite uspevaa da dojat.Prv primer moja bratucetka

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mi
    Mislam deka ne se raboti za istata grupa...navistina ne znam zosto ne vi ja dava

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mesinja, vie koi nemate tiker, za da ne prasuvame postojano koja nedela ste bremeni,i za podobra preglednost mozete da si postavite ticker koj ke vi izleguva pod sekoe vase mislenje. Tikerot pokazuva koja nedela ste bremeni! Kako da go postavite imate pojasnuvanje, vo temava trudnicki muabeti, odete na 539 strana, ima mislenje na Dream-girl.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ve citam i vi zaviduvam,imate vreme da si pisete, da se iskazete, a jas do 4 na rabota ( i vo sabota) pa doma odma legnuvam, od prekumeren zamor, na noze cel den... Pa mm da go udostojam so vnimanie... Terame 33 nedela od denes, dobro sme, samo edno nesto ne maci- osekam ko grutka vo gradive, ko da sum zedna, dehidrirana, a kllku i da pijam voda nema razlika. Me stegaat gradite, grutkata ne mrda, bebe si kloca non-stop... Nekoja so slicno iskustvo? Mozno li e da sum dehidrirana, pa da mi treba mnoooogu poveke voda ili nesto drugo ke da e? Guski i backi do site, da se sretneme na veligden na klinika site sto ste okolu mene so termin so bebcinja vo race <3 <3 <3. :hug:

На menelele, Bufi, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ууу,колку коментари сум пропуштила :) :) :) Се зачитав добра книга,брзав да ја завршам,а вие убаво сте се дружеле ;)
    @Ivanushkaa , истомисленички сме,значи сега е напредна медицината,еве на страна на Систина видов дете родено во 26 недела,го пуштиле дома,супер е,др.пример е родено во 31 недела ,живо здраво си
    оди дома,се разбира и двете во
    инкубатор седеле.Неможеме да порекнеме дека најдобро е до крај да си седи,како што си треба,но какое Господ ,никој не е,ако треба да биде некоја работа,ќе биде....Затоа си се молиме се да помине во ред и да си имаме живи ,здрави дечиња :)потиснувајќи ги негативните,а истакнувајќи ги позитивните мисли.
    А за брадавици,јас имам и тоа ептен излезени,цврсти,неможам без прслуче да носам ништо,и преку маица и блуза,се познаваат,па ќе видиме дали е предност за доење :) :) ;)

На Bufi и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  11. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    Мајки конечно помина и свадбата. Спремање,натаму-наваму, па обичаи... време е за добар одмор. Па повлете на кркензи,ќе се најде за секој по нешто. :lol:

Добра ви ноќ. :)

На elena.mak, bile84, Bufi и 3 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Srekjen brak samo ubavini da ve sledat cel zivot, kako pomina so meseto na svadba? :) Koj mesec stigna? :)

На Sofi95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    Фала ти мила,со мешко малку беше мачно не можев многу да играм ама тоа е. Инаку во средина на 5 месец сум. Уште малку остана. :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Te prasav zaso i jas svadba pravev vo Dekemvri i jas bev 5ti mesec, ama cela svadba ne sednav... Se iznaigrav i nemav problem ic. Tesko mi bese samo na priemot koga se slikavme, imavme 300 gosti i mi stana tesko stoenje vo mesto eden saat :)

На Sofi95 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Sofi95, честитки,ви посакувам среќен брак исполнет со многу љубов,разбирање,почит,само радосни мигови и многу дечиња. :)

На Sofi95 и Bufi им се допаѓа ова.
  16. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    @Sofi95 i @mariz neka vi e so sreka, i brakot da vi bide edna ubava harmonija ispolneta so mnogu ljubov, razbiranje, sreka i vzaemno pocituvanje:) Se najubavo i da bidete gordi roditeli vo idnina:inlove:

На Sofi95 и mariz им се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ааа и @mariz, сега правела свадба,значи имаме две ,,тазе,,во брачните води,баш убаво 2 во 1 ем маженце,ем детенце :) Се најдобро! Уживајте во брачните води... ;)

На Ivanushkaa, Sofi95, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Fala @Bufi i @espana :)
    Se najdobro na site vas, site da pomineme lesno na poragjaj i da si imame zdravi, zivi bebinja <3

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  19. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    Фала ви женички,и вас цел живот среќа,љубов,разбирање да ве прати, а нема да бидат на одмет и повеќе парички, нели. :) Па уште малку со бебчињата во раце. :inlove:

На Bufi, espana и mariz им се допаѓа ова.
  20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    На Sofi95 и mariz им се допаѓа ова.