Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    17.613
    И јас болките ги истрпев, се породив, за шиењето некако не фати анестезијата и се само извикав без да се расплачам, ама еве додека да ми заздрави раната си плачам од болки:worried:
    Добро, овие 2 дена сум подобра дури и гаки усепав да облечам:D Ама се согласувам дека повеќе боли од пораѓајот:)

На Kbr, Ljubova, stsmua05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    5.478
    пораѓајот ко пораѓај очекуваш да боли, е ја не очекував дека 40 дена нема да можам да седнам :rofl:, мене докај 40тиот ден ме болеше раната, па млеко надоаѓа бебе те разранило шеташ со ланолинот и пумпата, слатки маки :) :D

На mucka3, Kbr, Ljubova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    17.613
    Леле 40 дена?:worried::worried:
    Јас се надевав 10тина, до 2 недели :(
    Ептен ми е проблем што не можам ни да седнам сама, ни да станам. Среќа мм има слободни денови па само ми ја подава, јас што се вика едвај во раце ја имам земено, само за доење и пресоблакање, инаку држење, нишкање по цел ден тој.

Раната ја третираше со нешто?
    Мене таму ми рекоа само со физиолошки, ама на своја рака земав спреј со антибиотик и еве 2 дена ми е подобро колку-толку.
    Ставам и замрзнати влошки потопени во маслиново, ова го препорачувале во Германија во болници па решив да пробам, искрено од ладното многу подобро ми е. Сува влошка мислам дека ми ја штипи раната уште толку.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Од пред еден саат осеќам остри бодежи баш во вагината долу скроз, не од страна кај јајниците, не погоре, баш како во цервиксот,тоа ми се случува кога ке станам да одам, наработа сум седам цел ден ништо не ми беше, сега а станам ме прободува и тоа многу јака болка, исцедок нормален, утре влегувам во 14 недела.
    Се напив магнезиум во 12.00 дали да пијам пак.Се исплашив, вака до сега никогаш не ме штрекало.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    И јас пишав за истото пред неколку дена, ама не ми беа толку оштри болките мене. Се смири само, пиев и јас магнезиум.
    Ама мене ми е многу незгодно седната да сум цел ден, јас легната работам, можно е да ти е од тоа. Сите болки ми се јавуваат ко ќе седам подолго.
    Напиј се пак, нема штета од магнезиумот.

6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Јас па идам на темава за да видам ти дали си породена, кај и да е ќе биде. :hug:

На Kbr, stsmua05 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    5.478
    мене исто ми рекоа да не ставам ништо да се мијам само со вода, ама глеав јас дека не иде и после две недели земав тој спрејот виоплекс нешто така беше овде го прочитав :rofl: кога почнав од тој да ставам исто на своја рака многу брзо ми заздраве раната, а првите две недели се мачев само , кога прскав печеше ама ми помагаше, без тој бог знае кога ќе се затвореше.

иначе и ја таква бев не можев да седам, ама маж ми искористи само три дена за дете што му следуваа и после останав сама со неа па морав да си трпам :D

На Kbr, Suze18992, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.697
    Допаѓања:
    17.613
    И јас прскам виоплекс, и мене сите ми викаат ако чекаш само од солена вода да заздрави ќе се изнамачиш. Среќа од 5ти ден еве почнав да ставам, се надевам уште некој ден и ќе биде подобро.
    Јас не знам зошто така не препорачуваат ништо кога веќе има лек што може да помогне. Ова е мачење, а замисли и поголемо дете да имаш дома да треба да одиш и по него. Не можат сите само да лежат и да дојат бебе.

На Ljubova, stsmua05 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.182
    Допаѓања:
    124.669
    Да не ти е од полипот?
    и јас денес веќе испив 2 магнезиума

10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    ❤️❤️❤️

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    763
    Женски јас што пишав викендот за лажните контракции, денес отидов до кај матичен, за мирна да ми е главата и од Саботата уствари не ми се случи така веќе. Ми мереше цервикс, затворен 34мм, 29та недела сум од денес. Што мислите таман е должината за неделите? И ми даде утрогестан по едно да пијам превентивно....

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.182
    Допаѓања:
    124.669
    Мене 25-та ми е 3,2 ми рече ок е.
    Ти даде магнезиум да пиеш?

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    2.749
    Кога ве читам разни витамини пиете на мене матичната ништо не ми дава. Само фемибион 2 пијам.

На Mateas, Erika.greeneyes и Kbr им се допаѓа ова.
  14. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.532
    Јас цела бременост само со пренаталните витамини ја поминав. Без ништо додатно.

На Erika.greeneyes, stsmua05 и pamelche им се допаѓа ова.
  15. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    763
    И мене ми рече ок е за неделите, ама со ова утрогестанот што ми рече да пијам малку шубе ме фати, чекај реков да прашам. А за магнезиум земам цело време јас, секој ден по едно од 400мг.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.182
    Допаѓања:
    124.669
    Јас исто ставам превентивно навечер по едно. Ми рече исто да продолжам, ставај го вагинално ако можеш.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.182
    Допаѓања:
    124.669
    Можеби немаш потреба.
    Јас пијам плус железо, калциум, вит. Д. магнезиум со б6, аспирин, метилирана фолна и метилиран б12.Плус утрогестан и клексан
    Кажано од доктор, нормално.

За магнезиум не ти кажа? Мене после 1 скрининг ми рече од денес секој ден магнезиум од 400.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    7.050
    Само плус магнезиум од 400 пијам.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Јас бев на преглед, во ред е бебето се, ни потврди дека е женско.
    Не го видовме убаво, со главчето е измеѓу плацентата и матката, и малце се загрижив. Докторот рече не смета ништо за неа, ќе се премести, ама пак ми е мисла. Имала некоја вакво искуство?

На mal.ecka, Kbr, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Ќерка ми е родена во април, ја изнесов во тенки хулахопчиња, боди без ракави и памучни панталонки и блузичка и капче памучно обавезно. Јакна и ракавчиња не земав,неудобно е за во транспортер, туку ја покрив со кебенце. Педијатарот ни рече дека е таман облечено, обично родителите мислат дека им е ладно па ги многу наоблекуваат.

На ShtruMfeticka и Kbr им се допаѓа ова.