Бабини деветки се тоа до 40 дена, и поп имам прашувано ми рече тоа е детето да се прилагоди на средината околу него. Иначе води го на воздух, на сонце малку, моето го изнесов уште на 5-ти ден, има жолтица и потребно е сончање. Немора на места каде има многу луѓе, и кога е многу ладно или дува ветер. Верувај април и мај се најубави за шетање деца.
Дали некоја носи/носела појас за стомак за трудници? Се мислам да земам па ме интереаира искуство дали е практично навистина.
Пред 1 недела бев на 1 скрининг ништо не ми кажа дури кога и кажав дека ме боли понекогаш глава ми рече епа 2 саати да пешачаш и по 2литри вода на ден. Ај нека е само за арно.
Ајде на кафе 20 април ми е краен ама стегаме заби барем да е почеток април 35+6 сум Тебе? Кај ќе се пораѓаш?
Не сум за во темава (се надевам за скоро ќе сум), ама ме интересира, од прилика колку од вас искусиле имплантациско крварење? Се извинувам што сум оф топик, ако смета прашањево, бришете.
Јас сакав, матичниот ми рече нема нешто многу да ти помогне, дава топлина ама не решава магично болки. Ќе се консултирам и со приватниот доктор неделава зошто килмата многу почна да ме боли и да се сецнувам на секое движење. Е сега па и јас размислував, ако стоиш е практично, ама ако седиш/легнуваш ќе се изместува...
Постојано бев со болки бев на ехо го прашав дали да носам појас барем дури се движаме ми рече " Не ти препорачувам" Па фала богу од тогаш поминаа
Па кога ќе се сетам сега, да, ама не крварење, туку како кафеав исцедок, ден-два. Баш околу датумот кога требаше да добијам.
Јас го носам од Медикус хелп, го купив ради прејаки болки во кичмата по препорака на Др. За спиење и седење не го носам, до сега ми помага, немам болки.
Гледав има и како појас на лепенка, а и како мидер со појако ткаен дел долу. Потенко као. Баш тој ми е фаворит хаха. Некако најубаво ми се гледа дека дава подршка, се подесува итн. Страв ми е да не стега или да не го поставам многу лабаво од страв да не го стиснам бебето....или си доаѓа тој баш ниско одоздола? Има ли величини?
Mene prema eho 4juni mi e kraen termin a po posledna menstruacija 10 juni , planiram ohrid so dr.Vlado Ustijanoski ….btw ajde da na kafe pokraj ezero pred porogaj pa posle so kolicki ke setame
Не мила нема да го стега бебето, на лепенки од две страни е си поднесуваш ти колку сакаш да е стегнато. Инаку добро е што е универзален го купуваш и го имаш. За разлика од другите на бројки беа. Мене супер ми делува и помага. Нема да згрешиш ако си во план да купуваш секако од мое искуство зборам