Jас со Ben&Anna не успевам да се намачкам, па на глава да се наместам. Не на влажна кожа, не да го загревам, никако буквално се рони, за ништо не го бива. Од дезодорансите без алуминиум на Нивеа најмногу ми држат, а најзадоволна сум од Аромако сапунот од Lush.
Јас со години ставам содабикарбона, не дава мирис нели ко дезодоранс, ама не ни мирисам ни на запотено. За убаво да си мирисам си ставам парфемче Е сега со содата да не ја ставиш само на тазе бричено зошто пече
Jas otkako ostanav bremena ne mi pomaga nitu eden dezodorans, na pocetokot mirisase na pot a ne se potev, a sega voopsto ne mirisam a se potam pod miski mislis maraton sum trcala ( so serklaz sum na strogo lezenje). Koristam samo Lidera krem i voopsto ne mirisa potta. Epten mi se pogodi.
Ставам малце во рака и малце вода колку да добијам густа смеса и се мачкам. Искрено бев скептик и пробував неколку пати прво по дома така да ништо не губите
Пред два месеци лежев во болница и ми кажаа дека имам РЕУМА а јас сега сум скоро 6 месеци бремена. Освен реумата јас сум и слабокрвна. ми се спиеше повеќе а и сега исто , немам гадење, имам висок притисок и многу големи болки во кичма и нозете. А и секое утро кога станувам имам болки во глава кои траат неколку часа. Буквално секое утро. Во почетокот на бременоста можев да излезам да рашетам а сега и тоа неможам. Врзана сум за креветот. Дури и тоа малку што одам до тоалет ми прави проблеми имам тешки вртоглавици дури и кога седам мирно и тогаш мислам дека срцето ќе ми пукне , како да сум трчала маратон. Живеам во Германија и ми закажаа термин за гинеколог ама не можам толку да чекам , не ми е ич добро. Страв ми е да одам до надвор да не се онесвестам. А болки имам секој ден. Има ли некоја со сл искуство па да ми каже како ги ублажила овие симптоми? Навистина не ми е добро
Под реума што подразбираш, кои антитела ги имаш позитивни?јас за позитивна АНА и анти сса и ссб примам терапија плакенил.Болки постојани имам и ненормален умор имам постојано, и вртоглавици и срцебиење,и така веке повеќе од 2 години, некој ден полошо некој ден подобро и така гурам,се навикнав.Пиј витамини,одмарај се ке биде ОК.
Немам појма што како , ми кажаа да одам на реуматолог. А резултатите што ми ги дадоа еве само незнам колку разбираш пошто и јас не разбирам, гледај таму кај што пишува ANA треба тоа да биде под 80 а мене ми е 640. А тоа подоле незнам дали има врска со реумата. А кои витамини се најдобри да ги пијам?
Zellkernantigen/ANA (IFT) === 640+ (-80) (Titer) MPO sens./p-ANCA (FEIA) === <0.2 (-3,5) ( IU/ml) PR-3 sens./c-ANCA (FEIA) === <0.6 (-2) (IU/ml) Citrullinierte Peptid-AK (CCP) === 0.9 (-10) (U/ml) @stsmua05
Леле сакате да кажете дека и дезодоранс не треба да користиме? Јас сум со Dove од почеток на бременост
Некој избегнува, личен избор е тоа. Исто како што некој не се фарба, не се лакира или не пуши во бременост и обратно.
Јас од овде прочитав дека не требало, купував разни антиперспиранти без алуминиум и си смрдев. Видов не видов, се вратив на Нивеа. Искрено, само овде имам прочитано вакво нешто.