Да и јас,барав по интернет баш сега прочитав дека е 100% безбедно да се користат нормалните антиперспиранти. А Dove е врв воопшто не сум замирисала.
Jas neznam, do sega nemam citano so ima so nema, a i ne ni sum znaela..? Zasto treba da e bez aluminium?
Околу муабетот за дезодоранс, исто бев во паника, ама се изначитав студии и сегде пишуваше дека алуминиумот всушност не е докажано дека е штетен и некако се откажав од таквите дезодоранси. Неколку пробав, си смрдкав после кратко време и се откажав. Намалив употреба кога сум дома, ставам многу малку и не секогаш.
Позитивна АНА имам и јас ама таа не е доволна за конкретна дијагноза,треба да се следи на ревматолог.Дали ти дадоа терапија плакенил или резохин? Некогаш и декортин даваат зависно од состојбата.Мораш да се советуваш и со ревматолог и со гинеколог.Не е страшно,се живее со тоа со години само се трпат болки за жал.јас 3 месеци пијам терапија и уште не гледам некоја значајна промена во однос на симптомите освен што предходно многу заборавав сега ми е побистра главата,ваљда со време и другите симптоми ке се намалат.А умор имам постојан,некои денови немам сила до вц да станам и кога зборувам се замарам,ако застанам да стојам ми се затнуваат уши почнува да ми се врти ама научив да живеам со тоа како да е нормално,не се потресувам,кога можаж можам,кога не си лежам,и маж ми многу ме чува и ми помага па функционираме некако.Кр научиш да си го слушаш телото.Од витамини јас пијам д3 од 4000, магнезиум со б6,пренатални витамини,витамин ц од 1000,метилирана фолна,метилиран б12,и магнезиум цитрат во прашок.Локално се масирам со магнезиум маст или со коњска маст.ке бидеш ок само мора да примаш терапија,за притисокот исто мора да пиеш нешто и за железото,опасен е висок притисок во бременост.Под итно на лекар оди!
Не, не пишува никаде дека треба да коридтиме без алуминиум. Ко шо пиша една членка погоре, тоа е само мој избор.
Јас пијам метилирана фолна, а магнезиум пијам ваков. 2х1 ( слика) И откако почнав да го пијам немам никакви болки не знам дали е до него ама многу ми е супер
Zdravo da prasam dali od heamovit plus moze da dojde do promena na izmetot.. mozebi ne e kulturno se izvinuvam ...
Се што има железо може да го смени изметот. Пишува и во самите упатства,може да се смени бојата во црна или зелена
Zenski ve molam pomagajte, veke ne se izdrzuva ova! Umiram od bolki vo zeludnik, pijam emanera veke 3 nedeli od 40mg nisto ne mi pomaga, napadi imam so treska, ne e zolckata tuku potenciraat zeludnik eve denes bev na infuzija malku da se smiri ali sekojdnevno sum vaka. Pazam na hrana, samo varen kompir,oriz,banana,caevi....35ta nedela sum znam deka imam uste malku mnogu padnav psihicki mi vikaat deka takvi bolki bile simptomi na cir ili gastritis jas 300ta filma u glava mislam deka sekoj den umiram po malku
А те имаат видено на ехо, па ја исклучуваат жолчката? Крвна слика за хеликобактери имаш направено? Некако мора да се открие што е проблемот за да се реши. Инаку, сестра ми имаше гастритис ама никогаш со болка.
Тогаш на гастро да идеш директно ако не си била досега за да утврдат што ти е. Баш ми е жал, зошто да трпиш такви болки.