Уште да имам за кај да ставам по дома ќе си седам нашминкана, може ќе помогне се надевам дека ќе исчезнат после пораѓај,така имам слушано додека не се породиш излегувале.
Мислиш сум била некаде јас за дома ставам пудра само да не ги гледам бидеќи многу се нервирав и оп загинаа
Јас во првата бременост ја примив во 28 недела сакав ппрано да ја примам за да можам да одам на одмор но матичната ми рече дека во 28 недела се прима.
Јас 2 месеци јадев и ми се згади. Иначе убаво ми беше железото од тоа, сега зедов хемовит па ќе видиме. Јас не пијам витамин ц, никој ми нема кажано, вас што ве читам. Хемовитот има витамин ц и фемибионот, треба да земам дополнително или доволно е? А зашто се зема витамин ц?
Леле јас сум лом, неможам да се гледам во огледало. И јас сум по дома освен вит Ц и ниацинамид серум, хидратантна крема друго не ставам, ама ко на цртан филм ми излагаат. Се тешам дека со пораѓај ќе ги снема, ама уште на трепка ми се нема појавено. Мене знае чат пат да ми се појави пред добивање и обично ги мачкам со викс и ми се смирува, ама сега нејќе да чуе
Едно прашање, се разбудив избезумена денес уствари беба ме разбуди, со некое чудно движење, 2-3 секунди како да се стреси буквално внатре. Ви се случило на некој?
Пробај само мед и коприва без таан, може ќе ти биде по ок. Мене тоа ми помогна во првата бременост кога ми падна железото
Ехе, нонстоп Јас стварно се чудам што прават бебушиве внатре, значи вибрации, стресувања 3-4 пати наеднаш, акробации изведување.
Баш како вибрација лелеее од ум излегов, 300 мисли глупости ми поминаа низ глава ок да се опуштам малку
И мене ми е високо исто на горна граница ама и од секогаш ми било и хемоглобинот исто на горна граница. Што може да е штетно никој ме ми кажал до сега? ❤️
Ако сте имале нормално железо или повисоко пред бременост, можно е од витамините да е кренато сега. Во сите има железо. Мене пред бременост ми беше ниско, 7ка, сега на последна крвна слика ми беше 17, а баш до тогаш не јадев скоро ништо од мачнините, само Фемибион пиев.
Телефонски број од Др Дракулевски од Систина некој да има? Кај него имав царски а треба да одам на преглед. А нема термини баш тој ден кога треба да одам
Зошто пудра ставаш? Ти ги затвара порите, и може полошо да си направиш. Само хидратација. Ама тие се хормонски така да ќе издржиме
Mene 35- ka mi bese pa prekinav so femibion i oddelno si pijam sega vitamini. Vidi so gin koi vitamini gi pies i ako sodrzat Fe moze kje treba da gi smenis.
Не, баш напротив, треба да си најадена нешто, да мрдна бебе повеќе и нешто благо препорачуваат да се касне пред цтг.
Прашав и погоре баш, што е тоа што смета високо железо? Гинекологот ли ти кажа да не пиеш? И мене ми беше последно 31 ама и претходно ми било високо, а никој не ми спомнал проблем, па да знам да превземам нешто и јас ❤️Фала Едит: и јас фемибион пиам