Da, ginekologot mi kaza da ne pijam femibion posto sodrzi zelezo, i si zemav oddelno folna, b6,mg ,c da si pijam. I kako prestanav nareden mesec vo normalni granici mi bese zelezoto.
Мене вчера сабајле ме примија у чаир една др Александра, врска си нема, понашање 0. Пишала дека не го осеќам бебе и дека сум 1cm отворена. Си преспав една ноќ и сабајле видоа дека нема врска и сега ќе ме пуштат дома.
Едно прашање за другарките што лежат, дали лежите на грб,или мора на страна, дали може покренати под 45 со перници под грбот и главата или мора хоризонтала, дали може свиткани коленици кога лежиш на грб ,никако не ми е згодно,све ме боли, и главата ми пука, нервен слом ке доживеам, се нервирам.
Сегде се исти и на ГАК и во Чаир да не знаеш кај да идеш. Мене не ми правеа ЦТГ само еднаш до сеа имам во 36та недела со ништо не се запознаени
Na grb ne smee nikako pogotovo vo poodminata bremenost. Dopira na nervite, pagja pritisokov, vrtoglavici ce imas a i plodot nema da ima dovolno cirkulacija na krv
Кога ти беше термин? @macalavica јас избегавам на грб да лежам, освен полулегната кога сум, на поткрената перница. На страна лежам, нозете мааалку ги виткам така ми е комотно, сега не ги кревам до горе, притисок за да не правам. Вака и во болница лежев, не ми рекоа ништо. А за нозете маж само ме кара да не ми биле свиткани, ама глеам само мааалку да ги виткам. Земи б6 ако можеш и магнезиум, може ќе те преболи главата.. или маалку кафе пиј. Мене глава од лежење ме болеше.
Ја менувам позиции нон стоп...лежам и на грб и на страна...да е еден ден ќе прележам на страна...д- р не ми кажал дека не смеам на грб ...овде прочитав ,ама искрено не можам и на тоа да внимавам...едвај најдам некоја позиција
Лежам како ми одговара, не е еден ден, цела сум окочена, кога лежам на грб ми се свиени нозете, цело време нозете на перница само ми рече докторката, и ми рече ако не ми смета на дишење може и на грб, неможе се на иста страна. Навечер заспивам на лева страна а кога се будам за по вц сум се на грб. Колковите ги масирам цело време ама џабе..
Што знам, кај мене на подобро излезе секакви креми хидратација само полошо бев еве грбов не го чепкам ужас сум а лицево ми свети сега
Мене докторот ми рече да избегнувам да лежам на грб само за да не си направам проблем со дискус хернија, другото околу бебето и крв/кислород немало врска. Мене од болки во колковите најудобно ми е на грб, ама гледам да ротирам позиции постојано, чисто за лигаментите и се останато. Згора на се', и синдром на немирни нозе имам што стана неподнослив.
Момиња носите? Зашто знам дека поради зголемено количество на хормони, особено кога бебето е девојче, се појавуваат акни. Ако не се големи воспалени, ќе поминат самите. А има и убава козметика на Белина за да го одржувате лицето чисто. Безбедни се за во бременост.
Мислам дека нема врска дали бебето е женско или машко читав на нет. Јас носам женско и лицето ми е многу чисто и убаво, пред бременоста имав многу акни и на почетокот во бременоста имав, сега 1 или 2 акни ако се појават некои малечки и брзо поминуваат.
Јас, велат дека сум била разубавена, лицето ми е чисто, иста сум како со син ми, а еве женско носам. Мислам нема врска полот. Мене баба ми ме позна дека носам женско по градите Големи ми биле А јас имам и така големи гради
Јас колку пати се паничам така, како со боксови да ме мава внатре некој чудни вибрации, превртувања не знам ни да опишам.
И јас со Софи бев многу разубавена, овие постариве што ме гледаа во стомак сите викаа машко ќе раѓам до крај. Женско испадна. Сега не знам каква сум, рано е уште. Чисто лице имам исто, само косата што ми паѓа некако многу и што порано почна да ми се познава стомакот, ама тоа валда дека втора бременост е.