Првото ми е машко- лицето ми беше катастрофа крв ми течеше дури од акни.. после пораѓајот се среди. Сега повторно машко до скоро имав проблем со дерматит околу устата едвај го излечив 4 месеци се маткав со него. Сега цело лице ми е почисто од било кога ( се надевам така ќе биди до крај)
Од вчера бебчево го осеќам ниско и на моменти остра болка во цервикс, 30та недела сум . Ваљда нема сменето позиција бидејќи осеќам и удари во ребра ,ама ми е страв да не е спуштено доле како за пораѓај. Не знам дали има простор за паника ,сте имале ли слично искуство?
Јас некни на преглед влегов со синчето, дозволи докторот зошто ќе гледавме за пол. Добро малку се разочара ко рече женско, ама брзо смена од братче во сестричка. Дури и кажал на училиште дека е женско. За втор скрининг планирам со мм да одам, зошто сум голем паничар и ништо нема да запамтам од страв. Гледам и кај матичен и на приватно веќе влегуваат со придружба.
Мажите не ги пуштаат, а во сестринска 15 сестри собрани, која маска под нос, кпја кива, која јаде. Абе ајде. Кога е бебе во breach/transverse lie позиција да видиш како е само на грб возможно Колку време важи тестот сега во ремедика знае некој?
Мене ми закажаа за утре наутро 38+5. Др вика ако си подотворена ќе те породиме. Е како, ако немам болки? Му кажав дека не сакам да раѓам без болки. Не знаете колку се плашам. Како ќе биде, ќе стават провокација и јас ќе чекам болки да се отворам, па епидурал? Не знам како ќе се разбереме дека не сакам да раѓам ,,со сила,,. Се тресам утре кога ќе дојде.
Каде? Во приватните? Или во странство? Пошто во државна во мк ќе добиеш само провокација, но не и епидурална. Ако желба ти е да се пораѓаш природно, лично не гледам причина зошто не би седело бебче до почеток на природни болки.
Исто го осеќам, 29та недела сум, еднаш долу еднаш до папок...Пред два дена бев на контрола, се беше во ред, ваљда нормално е.
Приватна. Ако е се во ред, ако сеуште има доволно плодова вода, зрелост на постелка, сакам да добијам природно болки. Му кажав, ми рече ,,абе не се секирај ти,,.
Мешиња, користи ли некоја клизми за домашна употреба? Баш сега се враќам од Зегин, таму ми ги препорачаа Ефекол во кесички околу 400 ден биле? Фала *
Zdravo sakam da ve prasam dali nekoja go imala istiot problem, Go izgubiv bebeto vo 16ta nedela,toa bese na 6ti mart na 14ti bev na kontrola I doktorkata mi kaza deka sekoj moment treba da dobiam menstruacija no eve uste nema…
Мене од провен пренаталните витамини ми се среди столицата,имав многу проблем со опстипација сега како ги пијам приметувам подобрување.
дали ти правеа киретража? рано ти е, јас го изгубив првото во 18та недела , добив 40 и нешто дена по киретражата