Да, мене редовно ме боли ако притиска гинекологот. А обично притиска без осет. После цел ден стомакот ме боли. Другиот ден поминува. @nikolovskaaa1 со помин.
Vchera bev na pregled kaj doktorov sho kje me poragja....mu se pozhaliv deka me bolat preponite I mi Dade utrogestan da stanvam vaginalno Po edno apche,toa bilo predznak za otvoranje pred vreme....inache sum 33+5.Ste imale nekoja vakva situacija I koga ste se porodile?
Ок, да знам да не паничам. Прв пат вака, ама па сега сакаше поубаво да го види, па притискаше повеќе.
Мене препони ме болат од околу 20та недела , срамна коска,колкови. Сега сум 30та немам досега никаков проблем фала богу и првпат слушам за ова ,колку што знам болат бидејќи се шири карлица,бебе притиска, тежина е.
E kolku si debela? Jas mislam podebela od mene nema tuka. 165 ili 168 sum visika, teska 82(so tolku ostanav bremena)
Хахахаха 156 см, со 80 кг останав бремена и до прошлата недела се држев некако едвај 2кг плус. Денес полни 20 недели викам чекај да се мерам 83,5 кг...ме фркна глава Со првото останав бремена на 73кг, а отидов на пораѓај со 93 кг Така да има и бетер
Е какооо? Јас сум 158 цм и 72 кг. Малку се поправив 7 кила само до 7ми месец сега. Само со стомакот идам напред.
Ве читам со килажава… јас во првите 3 месеци качив околу 8кг. Останав бремена со 52кг и како стигнав до 60 еве месец дена не мрда килажата. Читав дека треба прогресивно да се качува по 0,5 на недела ама кај мене ништо. Последен пат на преглед бев пред 4 недели се беше ОК со бебето, нормално се развива дури и понапредно. Дали може килажава да е поврзана со развојот на бебе?
Јас влегов во 4ти месец и сум поправена 2 кг до сега. Бебчето е супер, си напредува според неделите дури и една недела е понапред. Реално и не изгледам поправена, само напред стомачето малку ми се познава... Мислам дека не е поврзано со развојот на бебето но некоја поискусна мамичка нека ме поправи ако сум грешка ...