Јас сум 4 месец а поправена сум само 500-600 грама не верувам дека играе улога тоа колку што знам Се надевам не е така јас си се тешам дека не качувам мн килажа
Од мое искуство, моментално сум 26+2 поправена сум 2.5 кг со тоа што цело време варирам. Немав лошење,гадење од било која храна. И јас читав дека треба прогресивно накачување на килажа и сл. и сфатив дека секое тело си е различно. Бебе си е во ред, одговара според недели, не се оптеретувам со килажа, до крај сама ќе си се накачи
I jas taka mislev ama koga mu se pozhaliv utrogestan mi Dade....ne znam ztvarno sho da mislam....prva bremenost mi e pa nemam tolku iskustvo.
Ne znam sho da mislam najiskreno....I jas mislev deka e normalno ama Eve kaj mene Kako da ne e normalno...ne znam sho da recham ....
Јас еве месец дена сум 7+ поправена. Не оди повеќе. Дури оваа недела се мерам едно кило помалку покажува. Исто минатата недела бев на преглед се е ок и неколку дена бебуш е понапред.
Јас имам уплав од накачување кикажа симнав 18 кила последнава година и по тоа бременкаа останав... моментално сум 174цм со 68кг..сакам да си продолжам со здрава исхрана на 2.5ч помали оброци и ако послуша тело минимални вежби па ќе видиме како ќе биде. Важно да е бебчо здраво, да си расте после тоа ќе симнувам пак Што мислите за вежбање во бременост, dance cardio и помирно вежби за раце нозе ? Секако доколку е се во ред, моментално мирувам колку можам повеќе.
Јас сум 29та недела и се случува да осетам болка во препони, ама никој ваквo нешто не ми кажал. Како што кажа некоја од членките, нормално e да има болка, се опуштаат зглобови, бебе тежи. Ако е цервикс во ред, нема врска.
Ne mi spomna nishto za cerviks...mozhe za da ne se isplasham....pa mi dade radi preventiva utrogestan...
Здраво. Дали ќе може некоја да ми препорача салон за депилација во Аеродром? Кај што одев претходно многу се невнимателни кога ме депилираа кај стомакот иако напоменав дека сум бремена, страв ми е да не направат нешто. И како легнувате за позади, бидејќи нели не треба на стомак да се лежи? Се извинувам ако прашањето не е за тука, не знаев каде да пишам и за незгодното прашање, прва бременост ми е и ништо не ми е јасно
Јас одам во Афродита С во Аеродром. Реално поскапичко е од другите места (500 ден. за интима), ама некако личи чисто - се фрла восокот после употреба. И внимателни се додека те депилираат. За делот од позади легнуваш на страна после 5ти месец. Што се однесува за килажата, останав бремена со 63 кг на 180 цм. До сега во 33+ недела имам качено 14 кг. Внимавам на исхрана (еднаш неделно знам бургер или пица да јадам), од сабајле две кришки црн леб со семки, а навечер салата и ете...пак си накачив Така што зависи од телото + колку плодова вода има, се зголемува и волуменот на крвта, повеќе кожа имаш, самото бебе колку тежи, а и колку масти се таложат. Телото си складира резерви.
Јас толку болки имав што мм ми ги креваше нозете како на баба за да легнам на кревет. Се жалев кај докторот дека не можам ни да одам ни да седам лежам рече хормонот релаксин го правел тоа. Многу боли знам ама освен магнезиум др не ми даде. Ова е мојата приказна, не беше страшно стварно било до релаксинот, ама да не ти е мисла ако те паничи барај да ти каже цервиксот колку ти е, оди кја др доктор ...
Мешковци, мене денес ме огреа и моето второ сонце. Ви посакувам на сите бременост и пораѓај како моите. Да одмориме малку па ќе пишам пак.