Devojki da ve prasam dali vo tekot na bremenosta vi se pocrvenil mesoto na stedina kaj gradite? Lele ke poludam crveno minsedit ko luzna od izgorenica a ne me bolit ni pecit ni cesat samo crveno uzasno
На средина не, ама под градите ми се направија така како белези, како флеки буквално, ама ниту ме болеше ништо, само мачкав обична павличева и тоа. Од кога се породив ми исчезнаа.
Еве резултати од испитувања на крв и урина. Сестрата од болницата дојде со листовите и рече докторката кажа се е во ред нема ништо. Ги сликам на маж ми и велам оди до матична кажи и да ги види документите и матичната вели леукоцити слаби и инфекција во урина. Немам коментар за докторите во државните болници… како можат да кажат се е добро кога не е
Јас како што гледам во урина имаш протеини, што во бременост може да укаже и на прееклампсија недајбоже,контролирај го притисокот , провери и микробиолошки урина бидејќи и леукоцити имаш. Леукоцитите ти се покачени а и на шеќерот би обрнала внимание на горна граница,ако си била гладна тоа е високо
Мешиња, едно прашање, само јас Али имам чешање?! Абе веќе три дена цело тело ме чеша ко "шуга" да имам, дури од спиење ме буди да се чешам, а немам ни црвенила ни осип нит ништо
И мене ми е црвено и измеѓу и под гради. Порано ме чешаше сега не. Лек не знам и мене ми е грдо и ме нервира многу.
Провери си притисок обавезно ако ти се покачува кажи на матичната и скриен шеќер побарај да ти направат.
Жени, кај епителни клетки и бактерии имам ++, што значи тоа некоја инфекција или треба повеќе вода да пијам? Докторот не ми крева.