За скриен шеќер знам дека ги враќаа оние кои што на мерењето на гладно имаа повисок од 6. (Ова за Авицена Тафталиџе). Причина: Да не ги оптеретуваат дополнително со гликоза.
@LaDyDoLl @stsmua05 честитки мамички, да ви раснат големи бебушите а вие побрзо да се оправите. Мешиња фт4 ми е 0.76, а долна граница е 0.8 На ендокринологија нема термини освен со приоритетен. А кај др Бранкица сум дури на 8ми. Колку е страшно ова? Утре сабајле ќе идам кај матичната, ама дури отидам.
Д-р рече дека не сака да брза со провокација да не направи стрес на бебе да се качи горе па да завршам царски. Рече подобро да чекаме оти има плодова вода, бебе си е супер. Од вчера приметувам чепот дека паѓа ама по малку не падна цел наеднаш така да очекувам до крајот на неделата да се породам. Иначе чекале до 42 полни недели за пораѓај ако нема ништо до тогаш. Ова во Чаир вчера ми кажаа.
Ти посакувам што побргу да си се олесниш и да си го видиш бебчето. И јас едвај чекам да си олеснам и да го видам ама од друга страна многу ми е страв и паничам
Мешиња Се вратив од преглед. Ми рече дека се нормални стврднувањата, обично при нагли покрети, стани седни се активира мускулот и навистина јас кога седнувам да возам тогаш ми почнува. Магнезиум секој ден две од 400 и еден утрогестан навечер.Ми рече само да следам да не се повторуваат на 15 мин. ако се на неправилни интервали демек е во ред. @JuLleE @V.N. Ми го мереше цервиксот 4,3 мм а кај матичната 3,2 и сега кој да го гледам
Е ајде де кој до слушаш Мене инаку цело сабајле ми беше камен тврд стомакот сеа ме пушти, ни интервали ни утур ни бутур