Тогаш кај тебе не се лажни контракции. Тебе не те стега и пушта така? Може нешто со положбата на бебето е.
На горна граница ти се резултатите, д димери ти се малку покачени. Што вика трансфузиолог , зимаш ли некоја терапија?
Мешиња пак ја. Ми текна да развртам стари резултати за фт4 и еве што најдов, во државна лабораторија има друга граница во второ и трето тромесечие со реф.вредност ng/dL. Мене фт4 ми е 0.76 во друга лабораторија, а исто и тука реф. вредност е ng/dL,ама во резултатот стои само долна и горна граница, без посебни вредности за бремени. Се разбира некој во ова?
Утрогестан вагинално мене ми го прекинаа за да не се надразни крварењето уште повеќе и ми дадоа Дабростон.
Ако тоа не е обилно и е само на бришење, кафеаво, тогаш нема зошто да не може вагинално. Јас бев вака. Инаку го намалува притисокот преку уста кога се пие, може затоа и е лошо, а вагинално и подобро делува... Нека си одлучи и нека се консултира со гинекологот.
Јас бидејки имам полип Димчев ми рече да го пијам утрогестанот да се избегне дразнење на полипот и можна инфекција.3 дена со ред ме боли глава, ама од лежење, притисокот ми е нормален.
Кај мене на испитувањата никогаш немало рангирање на вредности во бременост. Ми се покачи дозата на еутирокс а тсх ми се движеше околу 1. Знам дека е нормално од 1 до 2 да е во бременост.