Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.013
    Допаѓања:
    42.527
    Само живо и здраво да е @galapce друго ништо не е важно :*
    Па и со еден памперс да го дочекате :inlove:

На bile84, Ivanushkaa и galapce им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @galapce , те сфаќам во целост,јас после мојата ситуација и работи кои се случија, исто имам голем страв во мене.Знам дека многумина ќе пишат,советуваат дека треба позитивни мисли....тоа знам...но секоја бременост не е иста....и јас се радувам дека купуваат и само си велам ај уште3-4недели ќе почнам бар по
    продавници да шетам и одма ме фаќа
    некоја вознемиреност.Од една страна
    голема желба,преголема,се да биде во
    ред, а од друга потиснат страв....Но
    сепак секој ден го бројам како минува
    и се молам и радувам дека поминал
    уште еден добар ден. Со Господ напред,само се да биде во ред,па ќе купуваме :) :) :)

На bile84, Ivanushkaa, claudi00 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    oh site nie so problemi koi ne se povrzani so nasite bebcina ama toee koga ne mozime nisto da napravime ... i da smenime toa taka ke bidi samo trudise da ne se nerviras.. i ako ne e toa lesno znam od iskustvo aa toa e. :*

На Ivanushkaa и galapce им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    More mesinja nie sme silni :muscle:
    i toa mnoooogu..Samo cat pat sakame da ckrtneme po nesto so vas tuka za da ne ne zaboravite..:lol:
    Fala vi sepak na podrskata,zaradi vas i se registriravme na forumov.

Najgolem del od optimizmot i silata sto ja gubam e mi se cini,samo koga okolu mene nekoja zenicka koja isto se bori i ja giubi bitkata.
    Togas se cuvstvuvam tolku nekorisno i neprijatno,no nema kade da se odi..nema druga prostorija..

На menelele, claudi00, Ivanushkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @galapce, ти уште си во болница?
    Секој со своја судбина...има многу негативни искуства од страна,но сепак постојат и многу позитивни.Ако некоја работа треба да биде,ќе биде.....Ајде ,најважно е дека растеме и одиме напред,се поблиску до целта :)

На claudi00, Bufi, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.604
    Туку девојки нормално ли е 22 недела бебчето да е толку размрдано.

ОД 16 ја чуствувам, од 18 веќе силно...а сега не само што си удира туку и стомакот веќе волуменозно ми се променува и приметувам кога главчето или газето го мрда. Цел стомак ми се стврднува и му се менува формата.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Prasav mi rece doc. deka stom ne boli da ne se sekiram...ili e bebceto ili kontrakcii pa sea zdravje...:/
    Inaku i jas davam soveti napredna medicina, misli pozitivno ova ona......ama ete nova bakterija sto predizvikuvala nedaj boze neso i odma oooop strav i filmovi kaj mene....ama toa e coveckata priroda....
    mozda i zatoa me bodboluva i stomak dole i besika i se....ama ke se izdrzi i site da bideme silni...
    i jas za kupuvanje pravam milion planovi no nikako da pocnam, sto od strav, sto od aj ima uste vreme.....vazno e da bide so bebceto kako so treba pa najosnovno odma se kupuva.....daj boze samo ubavi raboti da slusame od okolina i samo ubavi da ni se slucuvaat:l:

На menelele и espana им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dani a spored napredokot na bebceto si isto 22ra?
    Oti kaj mene doktorot kazuva tri nedeli plus.A i spored goleminata na plodot,ako ne e greska doktorot.
    Moze ima vrska i toa placentata na koj zid ti e,dali na preden ili na zaden.
    Aj se nadevam nekoj po upaten poubavo ke te informira.Mada ne veruvam deka e nesto negativno.

9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.604
    Таман е со напредокот, ден два можеби поназад.
    Заден зид е, според тоа имам читано демек девојките порано почнувале да чуствуваат.
    Не знам можеби конституција, прва бременост...влијае. Немам никаква мака фала богу, само ме чуди.

10. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Galapce mila ke uspees, samo imaj verba i nadez i prepusti se da te vodi pozitivna misla, ne dozvoluvaj na stravot da ja sopnuva tvojata radost! Site nie imame nekako strav, ama nekogas mora da se ignorira za da se uspee. Kolku sto razbrav vo bolnica si?! ili ne?! i kolku sto mozam da vidam od tikerot najkriticniot del od patot go imas pominato, sega veruvaj deka se ke bide vo red, Gospod e golem! Znaes li deka i jas uste ne mozam da poveruvam deka mene mi se slucuva ova cudo, tolku cekanje, solzi, tolkava borba, i tolku mn neuspesi, ama eve sepak bidna i vo iscekuvanje sum sekoj moment da gi vidam tie ocinja dve malecki.....zatoa mozam da kazam deka sosema te razbiram, i teb i bilo koja druga tuka sto i bil trnliv ovoj pat! Opusti se i raduvaj se, ke bide se vo red, jas uste na samiot pocetok na bremenosta si rekov nema da mislam na neuspeh, sigurno ke uspeam, i ne ni pomisluvam na seto ona sto mi se slucuvase izminatite godini! Abe Gospod e navistina golem i pravi cuda, ne go zaboravajte toa! ajde se najubavo, :l:

На Asja, menelele, volsebna и 8 други им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Danichap,neznam sto e kako e no jas mnogu rano pocnav da go osekam i kaki sto velis se primetuva i nadvoresno koga mrtka bebus,pa na sekoja kontrola dosega se e ok,znaci normalno e za nekoi,isto i mene mi e prva bremenost,

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ќе издржиш мила, голем пат помина до тука, па сега за уште малку. Искрено и јас сум цело време во страв. До сега ништо немам купено, таман ќе почнам да размислувам и си викам не не , чекај рано е, ќе пипнам по продавници бебешка облека и таман да си купам, не не и така. Некако страв ме фаќа, си викам бар 6 месец да помине, незнам зошто најстрашно го доживувам.

Блазе си ти бе Дани, јас труп дебелокожец, ништо не осеќам. Дури деновиве божем осетив нешто, ама не сум сигурна дека тоа е тоа.

На galapce и danichap им се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.604
    Јас според германско си рачунам, кај мене е бременоста 10 месеци и одамна сум си влезена во 6ти.:emo::rofl:

Затоа опуштено опуштено.

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Sakam da upatam golema podrska na site idni mamicki koi od iks pricini ja minuvaat bremenosta so stravovi od razna priroda,osobeno onie koi imale neuspesna prva bremenost(jas imav spontan vo 19-ta nedela!),zabremenile posle dolgo vreme...da ne se lazeme,pozitivni misli tesko da se imaat,potsvesno znam deka postojano ste vo grc,no,ednostavno stiskajte zabi,verba vo Gospod i so lesno do kraj na site.P.S.jas eve sega imam 5-mesecno bebce,edna drugarka ist slucaj kako mene,koleska se porodi neodamna posle 4 spontani!!!Kolku mozete naogjajte zanimacija,bidete postojano so lugje,za da nemate vreme za strav,losi misli...iskreno,od se srce,na site vi posakuvam da go docekate denot so najmiloto vo race

На menelele, galapce, Kiflicka05 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Irena и јас незнам што е и кај мене работата и јас ништо не осеќам а сум 20+1 т.е 21 г.н или па незнам како треба да го осетам пошто ми е прва бременост |( На преглед е активно бебе а јас ништо не осеќам :worried: Сега поискусните идни мамички ќе ни го опишат чуството како го осетиле своето бебушче па се надевам дека наскоро и ние ќе осетиме нешто :inlove::inlove::inlove:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Еве јас не сум искусна мамичка,прва бременост ми е,ама ќе ви кажам како јас осеќам ;) Почнав од 15-16несела да осеќам нежни движење како да те скокотка некој ,потоа незнам точно која недела, почнаа тие движења да стануваат посилни и почести,и осеќав само во долниот дел на стомакот.Ееее ,сега ,движењата не се галење,туку удари и тоа на сите страни ,низ цел стомак, дури кога ќе добијам удар долу,јајник ме заболува :) Доколку послабо го осеќам,каснувам чоколатце и легнувам на лева страна и забавата започнува....

На galapce, Bufi и Maceto123 им се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас сакам да прашам како ви е расположението.Мене многу променливо,еден ден сум ептен весела,насмеана,а друг без причина станувам нерасположено,плачам ,а и сама незнам зашто.....се надевам од хормоните е вака... ;)

18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Hormoniti si go pravat svoeto,na momenti jas sebesi nese podnesuvam a kamoli nekoj dr dame podnese takva,ama kako odminuva bremenosta nekako se smiruvam ,poretko me fakaat placki:D

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.828
    Jas do kaj 22ra tropkanje nekoe osekjav, koe samo jas go osekjav... Kje mu recev na mm eeeve tropka i kje ja staese rakata i niso ne osekjase on :D e od 28ma nekade valjda bebco si gi zajakna koskite i pocna da mava poubavo, imav i period nad 30 nedela pak ic ne go osekjav... a sega vo 33ta vekje mi go izmestuva stomakot no samo ako lezam na strana, na grb mn malku mi se protresuva stomakot koga mrdka :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas исто сум со прва бременост, и до 20недела не чувствував нешто посебно, само како да ти кркорат цревата, сега сум 25 недела, 24 + некој ден и дефинитивно ги чувствувам, мрдаат, стомахот ми се менува волуменски, имам џумки, едното ми е многу горе поставено и дури некогаш ептен ми смета под десната града, неможам воздух да земам :) тропат, си играт:D посебно се активни навечер, ама добро е што кога мрдат не осекам болки, а и ноќе убаво си спијам... и тоа по 10 часа :) без станувањје за во вц... добро ке биде ако се спанки како мајка им :D

На espana и galapce им се допаѓа ова.