За утеха не е, ама јас цели 9 месеци тие маки ги имав. Дури доаѓаше до степен да ми се стресува цело тело на моменти. Јас со мене секаде носев кока кола, благо бидејќи не можев да јадам. Мислам со кока кола ја преживеав оваа бременост
Ja vidov sega. Na popust e 20 iljadi. Mnogu mi se dopadna. Chicco e dobar brend, najverojatno ovaa ke ja zemam. Fala ti mnogu. ❤️
Дали се има некоја онесвестено во бременост? Од сабајле немав многу јадено, гризини малку, а течност се немав напиено ми се лошеше многу. Излеговме со мајка ми и малиот до маркет малку подалеку и наеднаш на сред пат ми се снеарни, ми се направи се бело околу мене и не слушав и не гледав. Се свестив сама по неколку секунди и одма в болница бевме. Ми мереа притисок 100 со 80, ми даде докторката благо и ме виде на ехо, во ред е бебето. Сега сум добра ама преплашена, прв пат во животот ми се случува. Крвната слика последно ми беше во ред. Од што може да ми се случи вака? Сега и панични напади од страв ќе ме фаќаат, не знам што ќе правам.
Нема што да се плашиш, не си јадела добро, не си пиела течности, нагла промена на времето, бебенце во тебе... Се десило и ништо страшно. Ми се нема случено во бременост ама ми се случи сега во декември од постојан умор и секојдневен стрес. Ќе си внимаваш малку повеќе, од сабајле ќе си јадеш убаво и нема да се повтори, направи си и крвна слика. Тек иде лето, не знам како ќе преживуваме, веројатно дома под клима
Јас ја земав оваа од Локо Кроко околу 200 евра беше на попуст ама пред нова година, сега незнам колку ќе се погоди поштом ми е прва бременост па ќе ја пробаме ❤
Devojki dali trudnicite se seuste oslobodenj od fizicko prisustvo na rabota? Ne mozam da najdam nigde
Мислам дека нема потреба да ти објаснувам дека паниката не е добра за бременоста нели? Затоа што може да донесе аритмии, тахикардии, висок притисок кои не се баш наивни состојби во бременост. Најади се убаво и пиј повеќе течности денес.
Не се секирај, се случува. Веројатно ти паднал притисокот, не си била јадена, пиена. Секогаш имај при рака вода, сокче и ако почувствуваш нелагодност напиј се.
Ние не планираме одма креветче да земаме, мислам дека сега за сега колевка е подобро, па натаму кога ќе порасне малку тогаш креветче. Кај да најдам убава колевка?
@kristina.k и мене ми се случуваше, особено на работа. Цело време седев и кога требаше да станам по подолг период седење, исто ми беше. Ама мене притисокот ми доаѓаше 80/40. Требало и шеќер да ти проверат веднаш. Внимавај да не имаш пад и на шеќерот и тој знае такви симптоми да даде.
Mene vo dvizenje mi e do 137 a vo miruvanja od 115 do 125 golemiot a maliot od 77 do 82 I Jas toa si mislev, maticnata mi e super, nemam zbor. I se grizi i mi pisuva da me prasa kako sme i strucna e i sve. Ama si vikam taa so poragjaj se nema sretnato a ovaa sto ce me poragja kakvi ne slucai ima videno, od visoki do niski pritisoci i sekakvi bolesti
И ние сме на ова мисла. Сега ми се допаѓа многу ова има повеќе опции се прави и како столче за јадење, нека каже некој искуство дали е добар избор?
Nie vakva zwdovme https://babykidsdado.mk/product/kolichka-fokus-3-vo-1-colibro-2/ Naseto e devojce, zedovme vakva boja radi vtoroto da ne e masko
Јас неколку пати се онесвестував во текот на бременоста и често бев омалаксана. Ми рекоа дека најверојатно е од нискиот притисок. Еднаш примав инфузија, другите пати ништо. Со бебето сѐ беше во ред, живо, здраво се роди.