1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ехе колку пати е одмивана во лабаво у кујна ќерка ми.
    Коа си сама, се снаоѓаш. Битно бебе да е добро.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    4.942
    Лани овој период лежев во болница пред да го изгубам син ми, сега лежам дома,ме фати тешка депресија,случката вчера ми дојде како капаче и така бев на крај со живците,денес цел ден ми е со плачки,чуствувам дека немам сила да истуркам,се чуствувам многу лошо, све ме боли,раната ме пече,можеби требаше да ја прекинам оваа бременост бидејки не сум спремна.Допрва ме чека борба а незнам дали ке ја добијам,не пишав предходно кога бев предходно на Гак лом ме направи докторката зошто сум останала толку рано бремена,сум ја ставила главата во торба ми вика,и толку лошо ми направи да се чуствувам што не ми се ни збореше за тоа,денес пукнав конечно,цел ден си плачам.Страв ми е да не си го оставам син ми сам ако ми се случи нешто,100 грди филма во глава ми се се мотаат,дури размислувам за прекин на бременоста.Допрва сум 14 недела,тешкото ми се чини допрва доаѓа.Можеби ми треба психолог,извинете што се испожалив.

На nevermet18, Ljubova и Matea94 им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :hug:
    Во тешка ситуација си навистина.
    Зашто не побараш совет и од други гинеколози во однос на тоа дали ти е ептен ризично по твојот живот?
    Па потоа одлучи.

На macalavica и fana им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.476
    Допаѓања:
    260.573
    Точно 6 месеци треба да имаш, од 30 до 30. Но за секој случај прашај во Фонд дали мора и 30 да помине.
    На пример ако се породиш на 29,не те следува, па макар и за еден час да е.
    Јас добив на поклон кадичка со сталажа. Ја користев да, ама исто ми вршеше работа и корито од 300 денари. Сега сигурно не би давала 4000 ден.

На fana и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    :hug: Ќе биде се во ред :hug:

6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Samo pozitivna misla draga. Ama sepak mozes da si pobaras i dr mislenja

На дамјана му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Te citam, stalno gi podrzuvas zenite, im davas soveti a sega ti razmisluvas da se predades? Da ne si pomislila na toa, si pominala los period i ostavi go pozadi sebe. Nosis nov zivot vo sebe i bori se za nego, ispravi ja glavata i gledaj samo napred. Tuka sme site da te podrzime ❤️

На nevermet18, Ljubova, Coco31 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Убаво што си се пожали, се надевам малку од малку ти олесни :( сепак тука сме за поддршка и незаборавај не си сама секогаш сме тука ние (паталци на некој начин).
    Сите имаме лоши денови, лоши мисли но мила знај дека после дожд иде сонце ♥️
    Крени ја главата горе, гушкај се со синко и заедно галете меше. Биди среќна Господ те благословил, не ни помислувај да го одфрлиш тој најубав благослов (што многу жени од нас со години се бориме за него).
    А тие на ГАК не ги ставај ни на крај памет, трипати бев кој од кој ми беше по хорор и муабет и преглед (секој пат од таму со плачки си одев, (веќе не стапнува моја нога таму)).
    Опушти се и од утре повесела и храбра :hug:

Последна измена: 27 март 2022
    На Ljubova, Coco31, macalavica и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Predlozi za relaksator?Razgleduvam denovive ama ne mozham da se odlucham:hug:.

10. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Знам дека низ многу лош период поминуваш, зашто и јас го изгубив моето пред точно една година и потполно те разбирам и знам дека премногу боли.
    Лани мене кога ми се случи, толку бев утепана и разочарана што си викав како сега ќе продолжам… ама продолжив, застанав на нозе, и одговарав на секое прашање, од што се случи прашања, до како е бебето за тие што мислеа дека сум се породила, зашто нели стомак нема, итн. Застанав на нозе најпрво заради ќеркичката што ја имам, а после за мене и мојот сопруг. За моето семејство.
    Морам да признаам дека мене доктор Бојаџиев многу ми помогна, на последната контрола, бидејќи тој ме оперираше, така убаво ме седна, разговаравме и ме убеди дека јас можам и морам да продолжам.
    Една година потоа, болката ја има, ама се научив да живеам со неа. Сега пробувам пак да останам бремена, па се надевам ќе биде.
    Јас навистина верувам дека Господ е голем и дека ќе биде со тебе и беба се во ред.
    Најискрено те советувам да посетиш психолог или да разговараш со некој за да ти помогне да го поминеш овој период.
    Ти посакувам се најдобро.

На Sweetheart87, pamelche, Ljubova и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Во која недела ви се случи да ги изгубите? :( и од која причина? Искрено многу ми е жал :(

12. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Овие утрогестан толку ми го покварија желудникот .. се мислам да ги прекинам, многу ми е лошо од нив.

13. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    251
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.053
    @nikolovskaaa1 зошто не ги ставаш вагинално? Ако не смееш прашај дали може дабростон за замена.
    Јас кога ги пиев по две толку лошо ми беше, одеднаш се губев и легнував:( Сега ставам едно навечер вагинално, но кога ќе треба да го испијам го пијам пред легнување .

@macalavica истурка до тука. Сите не фаќа нервоза и хормони плус. Со бебе се си е во ред , крвариш од полипот. Ако си во можност терај си кај Димчев мислам дека досега највеќе те охрабри.
    И мене ми прелетуваат црни мисли за пораѓај, истото сум го мислела и јас ама не смееме така. Мораме позитива .
    :hug::hug::hug:

На macalavica и fana им се допаѓа ова.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    4.942
    Ви благодарам на сите на подршката,и убавите зборови,извинете што ве вознемирив вчера :hug::hug::hug:

На mal.ecka, JuLleE, Matea94 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Сите имаме такви денови:*

На macalavica и Verce28 им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.452
    Допаѓања:
    120.085
    Не не вознемири, пишувај си што ти лежи на душа. Да го исфрлиш тоа од себе и да не му тежи на бебе :l:

На An angel, mal.ecka и macalavica им се допаѓа ова.
  18. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Voopsto ne ne voznemiruvas mila, povekjeto od nas tuka sme go preziveale istoto i znaeme kako ti e. I ja prvoto go izvubiv vo 2019 pa toj period bev vo polosa sostojba od tebe i znam kolku znaci koga imas podrska od strana, pogotovo ovde od ovie prekrasni zeni borci ❤️ Zatoa za se sto ne maci si pisuvame tuka i se podrzuvame, si davame sila i volja za ponatamu. Drzi se Lavice :)

На JuLleE, Arababy, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Исто :D

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ќе биде се во ред. Полипот ќе падне после пораѓај.