На почеток од бременост само Швепс ме спасуваше од гадење и повраќање ништо не ми беше сигурно по 2 до 3 чаши пиев дневно али не одеднаш голтка по голтка.
Не сум љубител на сок и не пијам, ако се напијам тоа е 1 месецот или на два месеци 1 по една чаша едвај.. Не дека намерно го избегавам, едноставно ми е убав. А за швепсот прочитав дека не се пиел ради што содржел КИНИН
Јас имав прочитано дека не се пие бидејќи стварал контракции, и пред некој ден испив неколку чаши ,цела вечер имав контракции, можда беше коинциденција но не знам,подобро не пијте поголеми количини.
Сте почувствувале во бременоста од ич нигде да почувствувате огромна топлина ? Еве 2/3 дена како осеќам дека лицето ми гори.
Не зборувам само кога е топло преку ден. Туку навечер кога залади или е сосем нормална температура јас се ужарувам посебно осеќам каде лицето ми гори.
И последниве 2/3 дена од како добив болки во стомакот и лежев во болница, се помалку ко да го чувствувам бебето. Од што може да е тоа? Го гледавме и се беше во ред, но некако не е воопшто активно, еднаш до два пати мах дали ќе го осетам во стомакот и тоа само движење, ни да клоца ни ништо. А до пред некој ден беше многу активно бебе, беснееше во стомакот. Не знам дали треба да се грижам???
Јас воопшто не пијам сокови, пиев 3та недела од бременоста газирано за да ми помине желудникот, швепс, кока кола, фанта, кисела вода. Нема што не пробав и ништо не ми помина.. не сум слушнала дека швепс не смееме
Почесто ми се дешава да се поцрвенам и осеќам како само во глава да ми удира некоја топлина некогаш мислам образиве на жар ми се залепени ништо страшно, врија хормоните Која недела си мене така ми се деси и матичната ме удпаничи и со трчање на гинекологија, све си беше супер. И моето преактивно и наеднаш цел ден го немаше
https://mkn.koshachek.com/articles/pijalocite-shto-sodrzhat-kinin-ne-se-za-bremeni.html Малце преводот е катастрофа
27ма сум, во систина ми рекоа дека бебето одговара на 28ма недела. Јас имав огромни болки и на гинекологија легав 2 дена, примав терапија таму, мислам дека од како ми поминаа болките два пати дневно го осетам и толку, ама навистина беше многу немирно, ме плаши кога не рита..
Neznam mene edna doktorka mi rece. I toa ima pravo da odmara ili toa ne smee da spie?? Malce se zacudiv ama toa e moze pomalce ima prostor za mrdanje, neznam sto da ti kazam
Ne znam dali moze da e od toa no i jas prokrvariv vo 6ta nedela a bas istoot den ispiv litar voda so 4 limoni cedeni ://