Jas sum pa celo vreme nasmeana raspolozena, ako nekoj me iznervira ne placam, mi ide da go utepam mm samo mi se cudi, po lekari osobeno koga odime abe kje gi ispoubijam tie po salterite, prva za karanje haha
Lelee bas me interesiralo odsekogas dali bliznacinjata povekje se osekjaat, sigurno ponataka povekje kje gi osekjas... sepak dve se Ova ednk kolku mnogu go osekjam, a ne pa dve jas mn sakav bliznacinja ama ajde vtora srekja... zatoa sto mm ima mn golemi sansi za bliznaci, no ima i sestra mi pa kje vidime
Jas sakam da ve prasam za ikanjevo, abe po 10, 15 min ika i pocna sekoj den. Sega deka e dole so glavceto epten se osekja, duri mi se trese stomakot... koj i da stavi raka bi go osetil ikanjeto. Prvo slatko mi bese ama sega vekje zal mi e, duri si go tapkam i mu vikam ajde ajde dosta bese i si se setkam niz doma za da prestane Vi se slucuva na vas?
Ќерка ми икаше до последно! Почната бев веќе да се отварам, кога она икаше. ЦТГ-то не можеа да ми го наместат во предпородилна, се смеевме до бескрај со бабицата. Нормално е, и како ќе расте бебето повеќе и повеќе ќе ги осеќаш.
Aj dobro utro) Jas za prvpat ja pocuvstvuvav bebuska prv den od 18nedela Inaku za mrdanjeto da vi kazam deka cela bremenost mi se slucuva nekogas po 2-3dena da ne e aktivna, pa potoa pak aktivna, taka da ne se plasete, se zavisi i od vasata aktivnost preku den! Koga sme aktivni oni ne mrdaat(citav deka togas kako da gi lulame vo race, taka se cuvstvuvaat, a koga sednuvame tie togas pocnuvaat)Uzivajte vo tie udari, se nadevam ke bidat nezaboravni
Jas isto pocnav da go osekam kaj 18 nedela, dvizenjata bea nekako levki i kako nekoi nezni tropkanja, a pointezivno posle 22-23 nedela od 28 nedela pa navaka epten udira se pomestuva stomakot, a sega najnovo nema nekoi jaki udari kako prethodno, valjda nema mnogu mesto hahah tuku sea osekam nekoi celi pomestuvanja krupni i turkanje na razlicni mesta kako grutka te na edna te na druga strana sinceto ke ideme da go vidime utre sto e kako e i dali e uste dolu so glavceto ili smenilo polozba bideki osekam krupni pomestuvanja
Jas sum shashma so raspolozenje te se nerviram mnogu, te placam hahah ili pak se topam od neznosti sve ima kaj mene )) Inaku i moeto bebce ika ama ne cesto i taka nezno jas go osekam toa ikanje po nekolku minuti samo....
Леле galapce, само да уживаш и да се чуваш, друго ништо не е важно. Се се купува и ја на мм му викам па и да не купам додека сум во болница он се ке купи само бебушите да се здрави и живи., А незнам имаше кекоја феминка што пиша дека и она додека била во болница се купил мажот. Ајде само со лесноооооооооооо
Стравот е нормален. Јас се плашам исто, Бога молам секој ден се да биде во ред. Секое одење во тоалет со страв погледнувам да не има некое чудо. Минатата бременост се тресев до последен ден. Таму околу 36-та недела осетив малку олеснување, ама пак не ми беше сеедно. Комплицирани се тие психички моменти, дел е хормони а дел е оној необјаснив мајчински инстинкт! Со лесно нека ни е на сите и со Господ напред.
https://touch.facebook.com/alf.kids?fref=nf&pn_ref=story&refid=17&_ft_&__tn__=C Еве мамички нова страна,видете,имаат попусти,креветче дрвено за 7500ден,со душек,фиоки,постелнина....Се наоѓаат во Прилеп,вршат достава....
@elena.mak , читам и како јас да сум пишувала,си мислев само јас одам со страв во тоалет,а сега гледам и кај др.трудници е така.Значи стравот е присутен,ама желбата да биде се во ред и големата мотивација не тера да одиме напред,и во глава да ставаме добри мисли...
Тмурен ден,тмурна јас... Вие како сте? Како и да е,ние фамиЉарно биравме некои именца,па се двоумиме меѓу неколку имиња па да прочитам ваше мислење. 1.Евгенија (мој предлог) 2.Христина (мој предлог) 3.Теофилија (предлог на маж ми) 4.Ана (предлог на свеки) 5.Клара (предлог на мајка ми)
Ana najmnogu mi se dopadja, pa Evgenija i Klara, drugite dve i taka i takaToa e moe mislenje)A i samo Lara vi e isto taka ubavo
евгенија ми се допага најмногу а кога сме кај иминјата, да побарам и јас мисленје, едната „мома“ најверојатно ке се вика Добрила, од Добринка, сега барам предлог за другата... некако нема слични иминја, се мислам за Ангела,нешто друго што завршува на ла...?