Груб, арогантен, ти вика ааа вака не се дереше коа го праеше, без осет. Може си е стручен, ама мачи до крај.
Ти да сработиш се што се собрало. Испаднаа трудните најспособни во државава, ќе ја спасиме економијата.
Јас и од дома додека бев работев некои денови по 10ч или више, ама сега не им свирам иста песна. Има закони над мене и шефовите, така да полека ќе биде
Да, уште мислат е интересно. До душа јас се пораѓав пред 6 години, он ме прегледа со рака и ми го пукна водењакот, среќа ме зема др докторка на царски.
Не е фора, докторска неетичност и сељачизам е. За срамота, имав слушнато дека така викаат ама не сакав да верувам Не за џабе моја другарка го гризна докторот, и рекол шо се дереш како луда, и она од болките ја изнервирал уште токлку, го повлекла за рака и го гризнала
ако се пораѓаш со епидурал и те какво олеснување ќе имаш , без секирации сите ги имаме тие мисли, на крај се тоа се заборава, те чека преубав период
Јас да едно сабајле едно вечер, вкупно двете се 400 мг, ама сменив сега со директ навечер само, зошто баш навечер грчеви ме фаќаа и ми требаше поголема доза ваљда.
Еве јас како тазе породена, да ви кажам. Не сакав епидурал, имајќи претходно искуство со природен пораѓај, знаев што ме чека. Но, за разлика од првиот пораѓај каде ,,отворањето,, одеше поспоро, исто и болките ги чувствував на подолго време, сега за вториов пораѓај многу брзо почна процесот и јас за 1.5 час бев спремна за пораѓај и многу потешко издржав овој пат.Веќе кога ќе почне бебе да излегува, болките ги нема, само мора правилно да се напнува за да има бебе доволно кислород а и самата мајка да не си направи компликации. А ова со докториве, еве во приватна болница се породив, па докторот кој цело време беше со мене, се изнатреси глупости, секако без навреди. На крај кога ме шиеше, со тоа конци игли вика миленце можам да сплетам Ама се беше зафрканција, да помине време и да не бидеме сконцентрирани на болките.
Жени, како стоите со концетрација и заборавање во бременоста? Она шо викаат brain fog во бременост? Некогаш ми е тешко реченица да составам, мака мачам да се сконцетрирам на работа итн.
Има плус за флеки. Јас вчера мислев дека знаеш дека има плус за флеки и затоа ти кажував дека ми ги вади
Мислам дека имам користено одамна едно срество за флеки, многу ми го фалеа со бебе, ама неможев да се сетам дали е Фрош. Затоа прашав. А каде се има Фрош прашаци? Нејќам прашак што ќе треба мм да го бара и под дрво и под камен. Последно време почнав за ќере да користам шампон на Фрош, сензитив, па размислував и за бебешката козметика па и затоа прашував за прашак. Козметиката за бебе и деца ја имаат и во Зегин.
Мамички од кога почна да ви се познава стомачето? Јас сум денес 9+2, малку ми се познаваше ама денес гледам не толку многу.