Ми падна чепот кај 6 и нешто дали да одам во болница или да си почекам? Зошто други некои симптоми немам
Мислам да причекаш. Прворотка си? Полесно ти е дома, него таму да дремеш без никој. Чекај болки. Кога ќе се појават мери на колку време се, дали се рамномерни и на колку мин се. Правите контракции се пример на 15 мин, па на се пократок период до 5 мин, 3 мин итн. Истуширај се со врела вода при контракции, намалува болка. Оди во болница коа ќе зачестат болките. Ако пукне водењакот, тогаш се оди одма во болница.
Да прворотка сум затоа не знам како иде процесот. И јас така размислував подобро дома отколку да си играат со мене кој стигне да бута раце...
Да кај ист доктор ,прашав дали да лежам да не треба нешто, ми рекоа добро е нема потреба и толку .А само на тоа сега мислам плус со инвитро сум ,ќе мора да одам пак за скоро нема да издржам вака
Не крварам прво беше како кафено како подмочана после на други гаќи потемно кафено како слуз малецки точкички и на крај цело топче излезе темно кафено и обвиткано како со конци крем, бледо кафени
Некогаш и после неколку дена од паѓањето на чепот не почнува пораѓајот. Чекај болки подобро, и таму истото ќе ти го речат.
Да, па тоа го прочитав и си се подвратив викам подобро да си почекам како ќе биде што па после да отидам ... Само ќе ме измалтретираат во болница и повеќе ќе испаничам
Е не ми кажа до која недела. Јас бев 25-та кога ми го мереше. Рече уште еднаш ќе ти измерам и повеќе нема мерење. Ова гинеколог ти го кажа? Супер ако така
Мене ни во првата бременост ни сега мислам дека ми го немаат измерено грлото. А мене ми е срам сама да барам.