Isto sum i jas..vcera bev na kontrola ama zaboraviv da prasam..ama si vikam aj ke izdrzam oti sekako drugata nedela ke mi zakazat carski
И мене истото ми се случуваше во текот на бременоста. Постојано ме чешаше. Се мачкав со течна пудра, ама не ми помогна. После некое време само од себе помина, тоа траеше можеби една недела. Неподносливо чувство.
Не се секирај, почесто е скратен цервикс од вака ко мене што ми беше, во ред ќе е се, многу трудници се така. Само слушај што те советуваат докторите и ќе се издржи до крај.
Жени, како ви се наместени бебињата 30+ недела? Очајна сум, не можам да спијам, да јадам, да дишам, некако со газот е горе во ребра свртена и притиска на се, премачно ми е.
И кај мене е така, ме притиска на скоро се, и така некоја клоца убава кога ќе добијам мислам дека и воздух губам, а знае некад и газето да го истрти и како топче ми се прави стомакот, а за притискање притиска на се, дури ми е мачно и на станување и на легнување, мислам дека е нормално, ќе бидеме мамички па ќе истрпиме се само да ни се живи и здрави ❤❤❤
Инаку ни мене матичниот никад не ми мерел. А и незгодно ми е да му речам. Тој се абдоменално ме гледа Сега кога бев на Скрининг во Ремедика ми мереше докторката прв пат.
Дааа, барај таков. Ќе ти се посмее докторот, ама тебе барем полесно ќе ти е. Јас случајно на систематски кажав еднаш на докторка дека најнепријатен ми е тој дел и женава вика сега ќе го извадам овој за девици. И така од тогаш со го барам и кај мојата и кај и да залутам на друго место.
Некоја мајка што веќе имала природен пораѓај со епизотомија да каже искуства? Дали претходни масажи на перинеумот помагаат или свирки?
И јас имам менструални болки ама уште од пред да ме прегледа ми беа. Инче и пред 2 недели ми направи ист преглед и сега и ич не сум отворена Мене ми правеа со сонда и покажуваше 2цм дека сум отворена, кога ме прегледа со прст ич не сум отворена. Најверојатно, најверодостојно им е така.... Зависи од докторот. На пример од докторкава што ќе ме пораѓаа ништо не осеќам, буквално ништо. Еднаш од друга докторка ми се деси од спекулум да плачам Зависи од пристапот, многу е смирена и опушта а и многу лесна рака има, народски кажано
Женски вчера бев на контрола и се е ок само матичната ми вика цврст стомакот ми бил мн не требало така да е. Јас од секогаш имав цврст стомак со стомачни ама вика до сега требало да омекнат мускулите. И ми рече магнезиумот преку ден од сабајле да го пиам а не навечер, зошто и навечер сами мускулите се опуштаат. Некој со искуство со цврст стомак?
Ме прашуваше да пишам што ќе кажат за идење на работа со серклажот, епа и мене не ми дозволуваат да одам иако се е во ред сега за сега и покрај што е трансабдоминален серклаж, дозволено ми е по 20 мин надвор и низ дома по нормално само без оптеретување. ❤️