Мене фолната ми рекоа да ја пијам до крај, двајца доктори - немам никакви проблеми. Со тоа што има фолна во пренаталните, јас плус ја пиев на Солгар. Сега не пијам на Солгар зошто почнав со Сидерал фолико, железото ми е ниско, па ми рекоа тоа да земам.
Некој јавуваат алергии на пренаталните. Или конкретно една блиска, апетит и отварало ќе се здебелела. Прашање на избор.
Ако го слушав јас мојот матичен он само фолна препорачува, јас сама одлучив да пијам фемибион. Само фрлање пари било пренатални витамини.
22 vtora sum, pa osgora od ova imav i sludge pa pijam antibiotik i bo ponedelnik sum na kontrola i razgovaracme za serklaz i se nadevav deka posle toa ke me ostavat barem sednataa da sedam malku oti poluduva vaka a imam uste doolg pat
Не гледај на тоа што пие некоја друга трудница, сите сме со различни бремености. Сигурно правиш крвна слика секој месец и гинекологот според тоа ти кажува што да пиеш. Ете покрај пренаталните зимај Магнезиум ништо штета немаш од него, следен пат кога ќе проверуваш крв побарај да ти проверат Вит Д и тоа ќе знаеш дали имаш потреба. Уживај во бременоста
До крај може да се пие нема штета, а треба до 12та недела после нема ефект на тубата поради и која се пие фолна. Ова за обична фолна, за метилирана незнам.
Го имам прашувано матичниот ми има кажано нема потреба друго што да пиеш. До сега фала богу се ми е било во ред крвна слика итн.. Тоа одамна го бев прашала, нареден преглед ќе го прашам пак.
Ако не повраќаш и јадеш разновидна храна реално и немаш потреба од витамини до кај 5 месец бебето ги троши резервите од мајката. Другарка ни фолна ни пренатални пиеше ете го бебето буцко, ептен напредно бебе , али затоа она јадеше се.
Ме имаш измешано со друга членка. @Suze18992 еве јас се си јадам како и пред бременоста, ништо не ми смета, не повраќам. Сега за витамините ме замисливте сега, морам да го прашам матичниот дали да пијам нешто.
Јас сама си ги купив.Ако прашував многу ќе ме убедуваа кој од каде зема процент Сепак се витамини,нема штета А од крвната слика може само да види дали ти треба железо или не Недостаток на витамини јок.
Пак ќе пишам ако е се во ред со крвна слика, вит Д е во нормални граници , немаш некои проб со бременост, бебе одговара на неделите немаш потреба да се трупаш со хемија . Зимај пренатални како шо ти кажал гинеколог и уживај.