Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    808
    јас на 16 Февруар бев на закажаната контрола, бев точно 6 недели на стомачно ехо пак не можеше да види ништо но конечно на вагинално ехо се виде гестациска кесичка сместена таму каде што треба и со сооеветни димензии ....за 10 дена пак ми закажа контрола.... што мислоте тогаш ќе има срцева реакција оти тогаш ќе бидам 7+2 ?

На espana, makedonkamak, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  2. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    749236472647826472% ќе има! Со лесно се да ти биде и да си насмеана од уво до уво!

3. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Ана :)

На makedonkamak и Sofi95 им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Mora da ima, bilo mnoguuu maaalecko, edvaj plodce se gleda vo 6ta nedela, a ne pa srcence.. cim e tolkicko plodceto, kuznae srcenceto kolkicko e :D kje vidis posle kako i na ekranot se gleda srceto kako cuka, mrda takva tockicka :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.565
    Ни ја нема @Bufi денес :?::inlove:(fingers).

На Markiza30, elena.mak, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Да, ќе има срцева реакција. Јас прв пат на ехо бев 7+4 и супер се слушаше срценцето. Ајде, со убаво и лесно.

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ќе има сигурно,сега многу било рано... ;)

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас и реков на @Bufi, среда,ќе биде,дај Боже да пише дека си држи ангелче во рацете :)

На bile84, mariz, Ivanushkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Ма, остави што се големи и немаат баш некој голем ефект. Јас ги користев, но не сум задоволна. Мислам дека повторно чудовиштево кандида ми се има вратено.
    Наредно ако видам зголемен исцедок како пред тоа , нема да се мислам за Канестен 3. За кандида се бр.1.

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.515
    Допаѓања:
    288.565
    Девојки ме збунувате со кандидава.
    Може ли да ја имам а да не знам:tmi:.

Имам благо покачен исцедок кој јас си сметам дека е нормален за секоја трудница и никакви други симптоми. Се загрижувам да не се сменило стањето бидејќи има поминато повеќе месеци од последните брисеви.
    Секој месец проверувам урина(уредна е) и последниот пат и вагинално ме погледна, ништо не рече.
    Доколку имало нешто ќе приметел ли докторот од око?

Не паметам да сум имала кандида па вака лаички морам да прашувам.

11. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Iskreno da ti kazam jas od iskustvo - kandida moze da imas, a da nemas nekoi voobicaeni simptomi kako cesanje, peckanje i sl.
    Stom imas blago pokacen sekret toa ne znaci deka ja imas. doktor i da te pregleda vaginalno ne moze odma da utvrdi deka ja imas, mora preku bris.
    Ako sekretot ti e poprilicno bel i gust i vo golemi kolicini, postoi verojatnost da ja imas. Najcesto posle 5 ti mesec se pojavuvala.
    Najubavo redovno bris da si pravis.

На danichap, galapce и espana им се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас имам редовно кандида,не си оди :) Што и да ставам ,ќе помине и пак ќе се врати...Инаку кандида ако имаш ќе ти покаже и на уринокултура,а и вагинално се гледа доколку ја имаш,ќе забележи исцедок,грутки кои се карактеристични за кандидата,плус таа има малку свој карактеристичен мирис,па ќе се јави чешање,пецкање....е сега има и исклучоци кога жени немаат никаков симптом,а на брис се јавива кандидата.Како и да е на следен брис ќе видиш,не грижи се и да ја имаш со вагиналети ќе ја средиш, не е опасна за бебето,важно да ја нема пред пораѓај бидејќи тогаш се пренесува на бебчето....
    Доколку ја нема во поодмината фаза,поголемо количество,тогаш може и вагинално да не се забележи,само преку брис.

На makedonkamak и danichap им се допаѓа ова.
  13. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    zenski denes bev na kontrola vo cair i mi pravea eho mi kazaa zrelost na postelka 3 stepen dali toa znaci deka sum pri kraj deka kaj i da e ke se porodam? prvo dete mi e i mnogu raboti neznam :)

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koj ke ti kaze sto e najpametno.:D8-|
    Ne znam za ova okolu kandidaa,skraja da e,no znam deka ne cini cesto brisevi.Kolku pomalku te cackaat Dani,tolku podobro.
    Izgleda site nie si preterivame od sto sakame da imame celosna kontrola i se da ni bide cakum pakum,ama doktorite tolku ne se zamaraat.Na nekoi raboti vo medicinata im nema celosen red.
    I jas sakam didimeri da ispitam,i skrien seker i ana antitela,ma se so treba a toj se edno isto mi povtoruva."deka nema potreba da mu se mesam vo rabotata"|(
    Odi bidi pameten sega..
    Ajde navistina cekame @Bufi da ni napise ubavi vesti :inlove:

На makedonkamak, espana и danichap им се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Во право си @galapce, ние ептен сакаме се да знаеме и благодарение на интернетов само собираме информации и прашуваме кај гинекологот. ;) И мојот гинеколог не е многу за земање брисеви,за чепкање долу, вика седи си мирна се се гледа што треба да видам и преку ехово,сега имаме убави апарати :) :) ама јас сепак си прашувам,посигурно ми е кога ќе ми одговори....;)жени :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.051
    Која недела си игра голема улога? :)

17. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    35 nedela i 6 dena

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Pa jas dva pati gi koristev i ne mi pomognaa, a kanestenot mislam deka posle prvoto mi bese podobro. Dzabe se macev so tie, baska ama se odvratni, sabajle stanuvav lom cela od niv -.-

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    nie sto sme prvorotki i nemame iskustvoo non stop ke si misleme deka e vreme da se porodime
    mene me stega stomakot vlezena sum vo 9ti mi se pravi tvrd bebus mn pretaa nekogas i malce da me zaboli mislam ke se porodamm i samo na strek sum hahaha

На galapce, Matea212, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.051
    Што ти кажа лекарот?
    Обично кога е целосно созреана постелката бебето веке не добива храна и не качува на тежина.Но докторот секако тоа најдобро го гледа на ехо.
    Мене во 38 ма ми рекоа втор степен.Во 39 та се породив и прошушкаа бабицата и докторката дека ептен ми била созреана постелката.Бебчо се роди 2950 и се беше ок :)

На Matea212 му/ѝ се допаѓа ова.