Ахахах. Мене веќе ме научија, не ми викаа наздравје, него ,,Пак се измоча?". Нема штета од брусница, дозволено е ама сепак прашај.
Ако веќе немаш појдено на болница,мислам дека не се.И јас некни ги имав и во половината. Издржи уште малце,да се надоврзам на муабетов,денеска ми се јавија од кај книговодителката дека сум исполнила 6м а бев осигурана на 30.09. Што значи ти исполнуваш на 02.04
Abe kako na 02.04? Jas sum zaposlena vo smetkovodstvo, deneska se slusnav mi rece izdrzi uste denes inace mi pominaa bolkite, povremeno me faca ama po malce
Ако те боли константно не паничи, не се тие. Треба да те фати и да те држи секунди, па пушта. Па на ист интервал пак да почне болката. Мене истовремено ме болеше стомакот и кичмата, болката во кичмата е повеќе како стегање, како некој позади со раце да те стиска.
Сите различно,хаха ..ко башка закони да има.Јас некни гинекологот го прашав и исто ми кажа,ти си на 30ти на 31ви фаќаш. Ама еве денес ми се јавија од кај книговодителката. Ко останало ден,два ќе се издржии,добро е ко ти попуштиле болките.Од време на време имам и јас,јас пијам утрогестан и дабростон,не знам ти дали земаш терапија
Kako saka neka e. Dali ce ispolnim ili ne, ne e toa tolku bitno, bobitno e se da e ok i dobro da zavrsi ne zemam uste od 16 nedela utrogestan, zemam femibion, magnesium od 1900mg x 2, osteocare, heamovit. I ti vleze vo 9ti,taka?
Утре јас влегувам 36та Цело време пијам утрогестан,а дабростонот го пијав до 20недела цело време после го прекинав и ми го вклучуваат периодично кога имам болки.Гинекологот некни ми рече до 37ма да ги пијам,утре сум на болница ќе видам што ќе ми кажат
Ај малку совет околу боледувањето....користам од матичен гинеколог 15 дена боледување..следно морам да одам комисиски или можи со консилијарно мислење од гинеколог од болница директно да ми се продолжи?
Витамини не пиев редовно ни во двете бремености. Само фолна првите месеци..Со синот ај некако мислам 2 кутии, со ќерка ми една и еве скоро пола ја фрлив. Не ги можев ама ич. Внесував доста овошје и зеленчук, последните недели ги поминав во јадење морков и лимон Па фала богу двете здрави прави крупни бебиња. Син 4360, ќерче 3500.
Тоа мислење од гинеколог од болница го праќаат на комисии и од таму продолжуваат. Барем јас колку што сум упатена е така. Треба неколку дена пред истек на тие 15 дена од матичен да направиш преглед во болница Гак или Чаир или од каде и да си, и од таму гинекологот ти дава извештај, тој се приложува до комисија (матичниот гинеколог ги испраќа електронски) и ти даваат боледување.
Devojki prasanje... Zasto posle orgasam osekjam mala mesntrualna bolka vo stomakot? Dali e normalno? Dali e strasno? Znaci samo posle orgasam ,inace ne. Inace da potsetam, 4+3 sum
Во прво тромесечие обично се препорачува да се нема односи. Барем дури не си сигурна дека смееш. Болките се од контракциите на матката при оргазам.
Не треба да имаш односи во рана бременост додека гинеколог не ти одобри на прегледот за срцева акција.
Fala vi. Se zagriziv sega. Prv pregled mi e na 8mi april...uste ne sum prasala kaj doktorkata dali smeam..... Sea se zagriziv deka neso ke mu se sluci
Нема ништо да се случи, моментални се контракциите, само не се препорачува толку рано. Ќе си прашаш на преглед секако дали смеете и ќе знаеш за понатаму. Секоја бременост е различна, некои немаат никаков проблем за односи, на други не им дозволено воопшто.
Не се грижи, нема да се случи ништо. Сепак да знаеш дека не се препорачува во прво тромесечие затоа што има и ризик од крварење. Секако, докторот најдобро ќе ти каже од кога можеш да си почнеш со односи затоа што сите сме различно