Ако до сега се немаш вакцинирано, бремена не ти советувам...мада и муабетот со процентов не знам од кај го извадила дека имало големи последици, глупости само паника ствараат...
Јас сум 30та недела и од прошлиот преглед пред 4 недели до вчерашниот 1кг помалку испадна дека имам , а се плашев дека лежам цело време поради скратен цервикс мислев бог знае колку ќе се поправам...изгледа се што јадам иде на бебчо зошто ми бега со килажа за една недела
Вчера 23мм, ама мене почна негде од 19та недела да ми се скратува...среќа нема фанелинг ама и јас само тоа го мислам...
Од 19та недела, прво ставав навечер само па после матичната ми даде и наутро да пиам и навечер да ставам вагинално и магнезиум...освен мирување може вика да искочиш надвор максимум 20мин да подишеш воздух и назад дома, седење никако може малку само подкрената на перници....од препораки тоа само Ти која недела си? Што ти кажаа на тебе?
27 недела сум кај двајца доктори одам ништо не ми велат за тоа дека е опасно но мене ми е на мисла некако. 35 мм ми беше 24 недела и другава недела сум пак.
Цела бременост имам проблеми со пелвична болка, ама синоќа беше неподносливо. Како расте бебето се повеќе боли.. 34+1 сум.. Нормално ли е? Да не е знак дека сака да излегува?
Па добро ти е затоа не ти спомнале, до 30та недела треба да биде од 30-50мм така да тебе ти е супер...уживкај си и не мисли ич на тоа
Контролни брисеви се прават неколку дена по завршување на терапија, не знам зошто после 3 месеци... Ама како и да е. Што примаше терапија? Бактеријата како и сите други дава можност за предвремено породување доколку не се лекува. Така да ако и на овие брисеви ти е позитивна пак ке ти дадат терапија.
А брисеви последни кога се зимаа? Мене овој од ремедика ми рече дојди во 28ма само брисеви да ти земам , ама не сите четири, само цервикс и вагина ми пишал , зошто ми биле чисти во 12та недела а немаме односи па немало потреба
Контролни брисеви после примена терапија се проверуваат после 1 месец. Зошто можи резултатите да не се точни
И ние немаме односи одкако сум трудна, па во 28 недела сите 4 брисеви ги правев. Мене матичната ми рече во 34 само еден брис ќе правиме (дека со близнаци па ако дојде пред термин да се породам, ако не после во 36 пак). Обично последниот е еден и е 36 недела
Мене никој ништо не ми рече, ни матичен ни приватен за брисеви...пак ли сама ќе си барам... Колку ти наплаќаат во Ремедика за брисевите?
Исто и мене. Еве 30та недела сум, а на тие во 12та недела имав уреаплазма, па примав терапија и кога прашав следни брисеви нешто да не пропуштам само за 35-36та недела ми кажаа за стрептокока и толку
Јас сум кај Петрова во Ремедика и не ми спомна ништо. Од нареден преглед сум кај Ефремовски бидејќи тој ќе ме пораѓа. Петрова ми рече дека тој ќе ми земе брис во наредните прегледи. А за што точно, не ми кажа.
Не знам, јас слушнав 32ра недела, ама тоа државно што следува, баш ме зачуди што овие не ми спомнале... А сега па дури крај на месец сум на преглед Ќе се јавам да прашам во Ремедика, ако се расположени да одговорат