Ок, секогаш кога имало нешто и сум била на антибиотска терапија докторите ми викаа после месец дена контрола.
Консултирај се со матичен и трансфузиолог,јас со 2100 во 30та не се боцкам ама ти си некоја недела поназад така да мислам дека ќе треба некоја терапија.
Мојава докторка ми рече капки од валеријан да земам кога бев ептен напната. Не сум земала сеуште се обидувам да не се нервирам многу.
Јас ги користев пред да бидам трудна и НЕ помагаат, може и до мене е бидејќи и апчиња ретко ми помагаат, ама сега во бременост сфатив дека само сама можам да си се смирам најубаво. Топло чајче или кафенце,музика и пуштете мозок на пасење.
Во врска со брисевиве, Во Ремедика кога бев ми виде со сонда како некоја прашина и ме праша како ми беа брисевите во 12 недела. И кажав дека ми беа чисти. И потоа ми кажа да земам упат од матичен и следно што да испитам д димери, скриен шеќер,крвна слика и сл. И ми рече и микробиолошкиве брисеви да ги направам само од цервикс и вагина. Ама не ми кажа во која недела. Матичниот го прашав ми рече кога ќе земаш упат за крвна слика испитај и тоа. А сега прочитав во 27 недела. Не знаев дека имало одредено кога.
Да и јас приметив дека не се сеќавам кога сум имала ваква самоконтрола на емоции. Работи што претходно ме ваделе од кондури сега не им давам до значење. А искрено и мм е пресреќен што не му приговарам за ништо престанаа да ми сметаат работи што претходно сум му ги вадела низ нос. Имено дали мислите дека има врска што сум во ваква чил ситуација и не се замарам со ништо освен со тоа што ќе јадам има влијание врз движењето на бебето во матката? Последниве неколку дена претежно сум во пижами и си лежам низ дома и доста слабо ја осеќам госпожава моја. Вчера се напив кока кола и изедов благо и чекам да се деси нешто, само два пати ме поздрави со нога или рака и толку. Ептен пасивна е, јас сум 25недела незнам дали е нормално или да почнам да се замарам со мм
Kje si se konsultiras so gin i transfuziolog ne se sledat samo d dimeri i drugite vreminja se bitni. I moze grubo kje zvuci ama clenki sto odma sugeriraat terapija ne mi se jasni,malku se izremetija rabotive po forumov. Jas sum lekar i za se si se konsultiram so doktori od dadenata specijalnost na nikogo do sega ne sum se drznala da mu sugeriram terapii. STRASNO
Znaci vo poslednite nedeli se pravat kontroloni brisevi dokolku se bilo prerhodno vo red. A ovie informacii vo 20 i nekoja nedela prv pat gi slusam.
И мојот матичен така зема брисеви, еднаш во 12 недела и после пред пораѓај 34-35 недела. Ко се пораѓав последните ми ги бараа да ги носам со мене. Тогаш имаше брис од цервикс и за стрептокока од вагина и перинеум.
Devojki kako sto lezev na krevet nekoja si minutka dve, pri stanuvanje padnav kako da mi se ukoci desnata noga, ova prvpat mi se desava mn se uplasiv , od sto moze da e ?