Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    8.354
    Mene eve nekoe vreme desnata noga od gore od kaj kukot pocnuva pa nadole primer koga lezam i koga se vrtam isto i koga ke se navednam kako grc kako nekoja bolka mi se javuva.
    Dali deka najcesto na taa strana spijam ne znam

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Ставаш перница меѓу колената? Пробај мислам дека има ефект.

Последна измена: 1 април 2022
    На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nikolovskaaa1

nikolovskaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    361
    Веројатно е грч. Оти деновиве и јас почнав да добивам грчеви во ногата.

4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Можеби, али така само си правиш полоши и си добиваш лажно негативни брисеви. Еве ние и двајцата со мажот бевме на антибиотик и плус уште некоја терапија негде од февруари и уште немам направено брисеви.
    Се контролирам затоа што сакам наредната бременост да ја истерам до крај без никакви проблеми. :)

5. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    2.741
    Јас ни во 12 немам земено брисеви. Прв пат кај матична бев во 8 недела и сега кога ќе сум 17 ќе одам пак. На скрининг кога бев не ми зедоа ништо. Ме замисливте зошто на мене така:?:

6. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Ако беше за мене ова наменето,бидејќи и пишав дека може ќе и треба терапија со тие Д димери во 27ма недела, јас НЕ сугерирам ништо и на никого,затоа и пишав да си се консултира со лекар. Јас со 2100 д димери и препорака од лекар да пијам аспирин ја одбив терапијата и терам така. Да се разбереме тука сме да помогнеме ако знаеме ако имаме лично искуство и слично а во никој случај јас не можам да сугерирам на некого дали треба да прима терапија, има доктори и постои нешто што се вика личен избор.

7. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Во 25та недела јас ретко кога осеќав движење. Почести движења ми почнаа од 28ма натака. Има уште простор да се движи а да не го осеќаш не се преоптеретувај. А дека има врска тоа мислам дека има бидејќи кога лежам долг период приметувам дека и тоа е помалку активно, кога немам ја енергија и тоа послабо се движи.

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    8.354
    И мојава не ја осеќам многу. Обично кога лежам пред спиење иначе слабо.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Не си во Македонија така? Овде е таа праксата, обично се знае во која недела што се прави и сите матични горе-долу по тоа се водат. Сегде е различно.

На perlaa1 и fana им се допаѓа ова.
  10. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Има денови кога по цел ден е активна. Еве викендов по цел ден Break deans играше, од вторникот и музика и пуштам, ја чешкам и зборам кока кола и благо конзумирам само ќе ме поздрави и толку. Незнам што е нормално што не. Или е премногу активна или премногу пасивна, нема средина :D

11. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    8.354
    Ти си пред мене.
    Јас сум 21 недела затоа мислам дека е рано.
    Мојава е изгледа спанка или пак мрза :lol:

12. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Би можел ли некој да ми ја објасни процедурата за испитување скриен шеќер? :D Матичната набрзина само ми кажа дека се испитувало од 24. до 28. недела, и дека три пати те боцкаат, нешто чекање по два саата… ама не сфатив целосно. :?:
    Во која од неделиве е најдобро да се испита и дали само еднаш во бременоста се испитува? Се оди на гладно? Колку време се чека таму и дали до крај мораш без јадење да издржиш? Треба претходните денови да јадам или да не јадам благо? И ако знае некој колку чини во Авицена да се испита? Матичната ми даде демек упат за таму, ама мислам дека е само “информативен” лист за што треба да се испита, сепак на крај пак ќе треба да си платам :?:

13. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    12 часа пред мерење да бидеш гладна,се препорачува претходните денови да јадеш нешто благо плус . Те боцкаат еднаш на гладно,пиеш гликоза те боцкаат после 1 час па после 2 часа,за тоа време си гладна цело време смееш само вода. Авицена понеделник е околу 30 ден мислам другите денови е на приватно 450 и мораш да закажеш со термин. Јас правев во 29та недела ,за тоа со неделите не знам да ти кажам јас направив бидејќи беше понапредно за една недела и ми рече матичниот иначе немаше да правам.

14. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Dali otekuvate vo nozete? 27ma nedela sum mi otekuvaat. Neznam dali e do pritisokot do sega sum imala normalen duri i pomal pritisok ili normalno e?

15. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Јас искрено до сега не сум отекла 31+ сум,ама знам пријателки што беа цели отечени од глава до пети. Проверувај притисок и може треба сол да исфрлиш од исхрана .

16. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    Јас правев исто во 29та недела ама во синлаб со две боцкања...еднаш на гладно па после 2 часа уште еднаш...Кога ги прашував во Авицена ми кажаа дека понеделник може само со упат од матичен (36ден), другите денови иде само со закажување (450ден) мада дента кога се јавив прашав прв термин имаше за утредента.
    ВО поглед на јадењето мене ми кажаа само да има поминато 12 часа од последен оброк.
    А да и во синлаб немале опција да чекаш кај нив да поминат тие 2 часа заради ковидот, Авицена мора да бидеш таму цело време додека ти зимаат крв.

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.317
    Допаѓања:
    182.081
    Јас така со првата бременост скроз се сменив. Претходно често знаев лесно да експлодирам и за најмала ситница, а сега посмирена и потрпелива никогаш
    не сум била, а особено сум таква со детето. Претходно се прашував како и дали ќе научам да бидам трпелива за се што ме очекува, излезе дека тоа ми дојде природно со бременоста. Научив да одредувам приоритети и на што да давам важност, а за што воопшто не вреди да се нервирам. Верувај, во супер фаза си. :)

Како спиете? Скоро 30та недела сум, не можам никако да најдам комфортна поза. Имам и перница ама ништо посебно не ми менува. На лева страна сум само и сум здрвена скроз. На грб немам воздух, а ако се свртам на десно одма ме гушат киселини. :envy: А на десно ми е толку многу комфортно, ама никако не можам од киселините. Исто ми беше и во првата бременост и во вакви денови спиев скоро седната. Сега не ми е опција пошто ми треба добар одмор, оти цел ден трчам по првото дете. Имате ли некоја поза што ви е комфортна да споделите?

Како сте со несоници? Од 4 сум будна секое утро и се комирам во 8. Цел ден наопаку ми е после тоа. (facepalm)

На ShtruMfeticka, Eli23, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.592
    Женски имам чуство у стомак како да ми е затегнат и цврст ми е, ај тоа во Вторникот ми го кажа матичната дека е цврст и сега дали е црвот што ме јаде ама така ми е како затегнат неможам да опишам. Нема стегање и опуштање него еве неколку саати си е така како стегнат и неубаво чуство ми прави.
    Утре 16 недела
    Дали е за паника?

19. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Мешиња денес сум 9+5, бев во понеделникот на контрола беше се во ред само ми рече докторката плодот за една недела е помал. Таа ми рече нема проблем, ама мене психа ме отепа .. само филмови правам, да не престани срце да чука, да не престани да се развива, абе триста филмови направив .. има тоа некој проблем?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    758
    Како јас да се читам за не спиење. Исто потполно, 30та недела сум, едвај функционирам|-) Се обидувам повеќе да сум на лева страна и јас, исто штом се свртам на десна ке ме фатат киселини и ништо. Често се наоѓам и скоро на грб, па ајде да се свртам, ќе се разбудам и толку е. Стражар до сабајле. Пијам Б6 некогаш пред легнување, побрзо ме заспива..

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.