Диши раат меше до 9 недела беше една недела помало кај мене, потоа следна контрола за 4 дена и се израмни кај 12 недела. Не се секирај никој неможи да знај кога била овулацијата
Добро а матичната не можеше да ти објасни дека има такви случаи поради доцна овулација? И моево по менструација е една недела понапред а по мерки поназад. Од прв преглед уште ми објасни матичниот дека сум имала доцна овулација и покасно сум останала бремена. И пред да одам на скрининг во Ремедика исто ми рече да не се плашам ако ми речат дека бебево ми заостанува една недела баш ради тоа со овулацијата.
Абе каков проблем уживај си. Еве моето и на @kristina.k е две недели помало, па ок ни се бременостите. Јас утре баш точно на пола 20+, таа е мислам 16-17 та недела. Се ќе биде добро
I jas sum 30 nedela, nekolku denovi po red navecer tesko zaspivam , najslatko spijam nsutro od 6 do kaj 9.30
@fana баш сега истото го пишував 18 недела сум по бебе, точно 2 недели помалку од по циклус што требаше. @pikabu5 уживај, се ќе е во ред.
@Bebulleee @Erika.greeneyes @fana @kristina.k Фала ви девојки , ми олесна. Се мислев, предомислував дали да пишам да прашам, барање начини, абе психа ме отепа.. ама вака ми е полесно кога ќе се консултирам со вас овде.. ве гушкам ❤️❤️❤️❤️
И ние немаме односи, во 13-та недела сите брисеви беа во ред за во 27-ма недела да ми се појави минимален исцедок, на контролни брисеви ми излезе позитивен на уреаплазма. Чисто како искуство споделувам не сметам дека е морално контролни брисеви да се прават
Ај едно прашање. 19 недела сум и уште имам гадење и нагон за повраќање, плус ужасно лачење плунка што не се намалува барем малку. Полудувам веќе. Има ли некоја со овој проблем? Не можам никаде да мрднам и од плункава, на две секунди ми се лачи
Леле колку се измачи ти. Преку ден јадеш барем нормално? Мене ми поминаа негде кон 13-14 недела, па во 16 пак се вратија утринските и до сега знае насабајле да ми се лоши, ама преку ден немам. Освен што имам аверзија кон некои јадења уште. Нема некое решение од доктор да ти препише појако нешто што е дозволено? Јас само антиметил пиев ама не ми помагаа воопшто. Не знам за плунката решение, тоа не ми се случуваше ни тогаш толку изразено. Се надевам ќе помине за брзо, доста е.
Mamicki dali smeeme da imame odnosi ako imame skraten cerviks? 22 nedela sum i sum so 31 cerviks mi rekoa uste ne e vo kriticnata zona i da ne pesacam mnogu vo tekot na denot ama mi bese stram da e prasam dali moze da imam odnosi ://
Ние уште од почетокот си имавме често и не претставуваше проблем. Паузиравме на 2/3 недели кога ми се влоши кандидата и баш беше страшна инфекцијата, не можев да мочам, да се избришам а не пак односи да имаме, потоа кога ми се стабилизира се продолживме да имаме. Моментално избегнувам оти секоја поза ми е незгодна заради стомакот и не можам никако да се наместам и имам болки во стомакот од што не ми се згодни позите.
Ден два осеќам бодежи наеднаш во цервиксот,како да ме боцка со игла некој,непријатно чувство многу. 31 недела сум не знам дали е нормално или што може да биде,посебно кога ќе стојам на нозе ми се случува. Сте имале слично искуство?
Па да, а посебно кога се движи беба. Јас го припишувам тоа на ударите, зошто некогаш многу ниско ја осеќам, буквално ме удира на цервикс и имам таква остра моментална болка.
Што е со муабетов дека бремена да не сум се мешала многу со деца? Абе кај им истекнуваат вакви работи, само шубе да ми прават.
Јас. Имав ужасни гадења, нагони за повраќање и многу лачење плунка до 24та недела. Искрено мислев дека до крај ќе ме држи. Ми останаа само мачнините. Најтешко ми е наутро, пред и по доручек, потоа преку ден ми е по ок. Утеха немам, сем дека не си сама и да стегнеш заби и да издржиш.
Ние што имаме деца заклучени да ги чуваме Може ти велат заради вируси. Реално малиот со носот ќе е затнат ден-два, јас ќе префатам и цела недела сум болна, еве 2-3 пати до сега, ама друго е дома, а друго е да бегаш од деца општо. Терај си нормално, нека не те паничат многу со глупости.