Дали на некоја од вас и се има завртено бебето од карлична положба во нормална за пораѓај веќе во крајот на бременост. Со првото немав вакви маки сега сум 36 недела сеуште е свртено карлично. Доколку не се сврти ќе треба да бидам царски. Само да ми биде живо и здраво но искрено ми е страв од анестезии и операции.
Има случаеви каде и на крај може да се завртат. Мене во 32ра некаде второто ми беше карлично и до наредна контрола се заврте, но правев вежби. Има на youtube, побарај... Но и царски да треба, не се плаши. Како е најдобро за тебе и бебето, така. Мојата иако се сврте убаво, а првото природно ми беше, она пак ме зезна и си излезе царски
Zdravo idni mamicki, jas sum 6+5 i mi se namalija bolkite vo gradite dali e toa normalno? I dali vi se slucilo da sonuvate neubavi sonista deka vi doagja menstruacijata ili toa mi se slucuva so mi e vo potsvest i so se plasam. So lesno na site
Јаоо не памтам кога сум сонувала вакви глупави сништа освен во бременпст. Значи спреми сњ тек ке почнат. Ај ова од што го мислиш, ама чекај ги бизарните сништа... Туку 20+1,сабајле се мерев, сеуште сум - 2.5/-1.5кг од почетната килажа. Нели сега бебуш расне повеќе, па и јас би требало да накачувам.
Симптомите кога ќе ги има кога не. А за соновите и тоа е нормално, до некни само крварења сонував, сега сонував близнаци хахахаха тешко нас Нека е на арно само
Нормално е некои денови да те болат некои денови да не те болат градите, и јас сум така, 16та недела сум. Инаку и јас не памтам вакви глупави соништа да сум сонувала како сега што сонувам
Исто како јас да се читам со спиењето а тек сум 22 недела од 4 часот наутро до 7 така се вртам и не се ни трудам да заспијам бидеќи никако не пронаоѓам положба и перница порачав ми стигна и со неа ми е исто не ми помага баш многу, пијам и магнезиум со б6 пред спиење и џабе… сношти пробав да легнам покасно околу 2 часот и сум спиела до 8:30 без да се разбудам дека изморена .. изгледа го најдов лекот
Јас имам сеуште (не е зголемен ептен малку имам јас) ама матичната ми кажа дека нормално е бидејќи во бременоста така се штитела самата вагина од инфекции, и дека во бременоста се зголемува, е сега ми напомена дека има разлика во смисла на мирис, боја, дека не требало да мириса ептен јако и лошо и да нема зелена боја.. Сепак прашај ја матичната види што ќе ти каже и во 12та недела треба а правиш брисеви па да видиш да не имаш некоја бактерија, инфекција и слично.. Оди си на контроли и уживкај си во бременоста
Fala ti mnoogu za odgovorot, da isto ne mi e mene kiznej kolku ama sepak na momenti go osekjam. Davam se od sebe da uzivam so pozitivni misli
Воопшто немав потечено. Сега скоро во 38 сум и малце во лице потеков и во прстите на рацете Спием постојано, не само вечер нит перница, нит бутур Ауу мене на почетокот незнаеја да ми кажат која недела сум точно. Прво ко бев, ми рекоја 8 ама нема срцева акција, по 2 недели кога бев ми рекоја 5 па имаше срцева акција, па дојди за 10 дена, главата ми беше шашма Јас дека и немав ич редовен циклус и неможеше да ми одреда али еве сега ја завршувам 37 бебе си расте нормално, се е во ред и така.... Немој да се секираш
Докторот за ивф каде што одев пред да останам природно бремена ми препорача да ги пијам. Ендокринологот да престанам. 10г.н сум. До сега ги пиев. Ама на последната контрола ендокринологот ме искара како сум смеела да ги земам. Не се препорачувале во бременоста.
Мене па баш ендокринологот ми рече да ги пијам обавезно и сме цело време во контакт, знае и гинекологот дека пијам иако според неа не мораше. Сега ме чека да и пишам како ќе поминам на прв скрининг за да видиме дали ќе ги прекинам. За што конкретно ти ги препишаа?