Овде во Германија е малце поразлично како во Мк. Има три ехо прегледи за цела бременост. На почетокот се прави Пап испитувања ,преглед на секои 4 недели со проверка на крв , урина , тежина и сл. Со цтг се почнува порано точно во која недела незнам сум заборавила тоа ...од 20 и некоја па нагоре Полот го дознав касно некаде во 21 недела кога и е второто ехо. Наредно ако се решам да родам уште едно или не , нема да сакам да го знаам полот . Нека биде изненадување
Ве молам за мислење идни мамичκи. Вчеρа и денес на неκолκу пати ми се завρте. Сκоρо да се паднам... не ми се случило до сега. Еве веќе 27 недела сум. Ноρмално ли е? И се случило ли на неκоја од вас. Ве читам ρедовно BTW и навистина, κаκо што спомена неκој може многу ρаботи да се научат туκа!
Nisto ne mi kaza doktorot za vreme na pregledot jas toa go procitav vo izvestajot pisuva fetalna biometrija vo prilog, postelka na preden dzid 3 stepen zrelost zatoa i ne mi bese jasno sto znaci se ova
Каква ти е крвната слика,железото,најчесто ако тоа е намалено знае да предизвика вртоглавици....Јас од време на време имам лошење,гадење,ама ми поминува за неколку минути.Сум споменала веќе,ама еве да ти кажам на почеток од мојата бременост ми се лошеше, вртеше во глава едвај стоев на нозе,неможев да се мрднам,а се беше во ред со крвта По препорака на гинекологот,пиев витамин Б6, и ми се подобруваше состојбата. Друга причина порафи која ми беше лошо, беа Мамавит,ама само на почеток,потоа се навикнав...Ти набројав од лично искуство сепак види си ,и ако не престануваат вртоглавиците јави се на доктор.
Mene mi se vrtese, nemozev da setam ic, se gubev duri, so mm setavme i samo barav mesto da si sednam nekade. Pritisokot jas go merev dobar mi bese, samo so puls zabrzan sto si imam problem i zelezoto mi bese padnato. Tebe krvnata slika dobra ti e? Napravi si ako nemas odamna, mene za eden mesec zelezoto od 18 na 8 mi imase padnato, sea pijam zelezo pa treba da napraam pak krvna slika, a inace seuste si gi imam vrtoglavicite... :/
IStovo i mene mi se sluci minatata nedela. Isto 27 nedela, nautro znam bese. Mene mi bese poradi nizok pritisok. Ne panici, ke pomine. Ako imas maka ista, pravec na doktor.
Jas denes bev na kontrola se e super samo me isplasi malku Dr koga mi kaza deka na glavceto gleda mala cista koja se gubela do 24 nedela, dali na nekoj mu se slucilo vakvo nesto mene pocna panika da me fakja, inace sum 18 ned.
Da da jaspomnaa i preeska deka ja nema, obicno e uklucena cesto... pa bogami bebuskata nejzina ja izmaci malce, denes utre denes utre ajde kje ni pise kaj i da e
@mariz i jas taka mislam,osekam deka utre zadutre ke ja citame vo temata "Sto zborev koga se poragjav",edna od moite omileni
Daj bozee Site tamu da ne ima eden den kako sme se zalele i koj sme kolnele hahah jas uste sega mu ja mislam kako kje pominam, malku po malku mi doagja nekoj strav, no od druga strana edvaaj cekam
@mariz i mene taka mi bese,sto e sosema normalno...a se porodiv neocekuvano predvreme,bez nieden moj covek na GAK(iako imav dogovoreno lugje ama sinko resi da iskaca na prodolzen vikend pa dogovorenite bea u Grcija haha),se mi projde kako na film taka da dzabe mislis,ke bide kako treba da bide...posle nekoj den ke se smees i cudis samata na sebe...batali,ne se zamaraj
Фала ти за мислењето. Железото ми е супер. Додуша за една недела пак треба да проверам крв. Б6 пијам секој ден од почетокот на бременоста. Земам ПРЕНАТАЛ од почетокот исто така, не ми биле проблем до сега... Што знам. Ако продолжи ќе морам кај доктор.
Вчера правев испитувања на крвна слика и железото ми беше 31, денес сакам да појдам до кај матична, не знам колку е добро да ми биде многу над граница. Се секирам, ај некој нека пише искуство со покачено железо во крвта.
трудници во која неела ви го кажа полот на бебето јас сум 14 +некој ден ми кажа машко уште едно чопче ќе имам ама не очекував толку рано да ми кажат. и мн беше немирно на контролата не престануваше да претка. и така супер сме инаку без исклучок на гадењава