Следно е да почнат појаки болки и да пукне водењак. Ако не пукне сам,ќе ти го пукнат они. Јас од 4 прста до раѓање имав 7ипол часа. После 1 час откако ми го пукнаа водњакот почнаа најсилни болки и се породив.
Па не дека е баш најубаво раничко си е ама цтг та не ми се баш сјајни и ме пратија тука дс ме следат. И кога ме прегледаа веќе бев 2 прсти после тоа веќе 4.
Инаку едно прашање, дали е нормално градите да ми се сосем нормални, ниту осетливи, ниту поголеми, ни вени нема изразени, сосем нормално ги осеќам како кога не бев бремена. 28ма недела сум за 2 дена и ги осеќав поразлично само првиот и втор месец мах, вените на градите беа поизразени и ми беа многу осетливи ко подувани и од тогаш наваму се скроз нормални како пред бременост. Дали е тоа лош знак? Дали може да значи дека нема да имам млеко по пораѓај или нема врска?
Почнал процесот и нема назад. Веројатно на бебе нешто не му е погодено штом тргнало да излегува. Со лесно, знаат докторите што треба.
Леле и јас сум истата , сакав да прашам ама само секој ден нешто прашувам и викам ај Ми немаат воопшто пораснато од секогаш имав мали гради се тешев барем во бременоста ќе ми пораснат ама ништо,само брадавиците ми сменија боја. Другото си е исто.
Јас имам големи ама очекував сега да се поголеми оти знам кај сите е така. Не знам дали е нормално што кај мене нема разлика во градите.
Па така сметаше и мојот доктор дека нешто не му е по ќеф па затоа не се сјајни цтг та. Среќа што дојдов на време. Дај боже се да биде во ред со бебушко.
Колку што знам кога ќе се породиме ќе пораснат и ќе си надојде млекото. Мислам нема врска сега дали ни се големи или не,јас имам исцедок уште од пред 20та недела , си се создава колострум
Сега само мисли позитивно и препушти на докторите. Најбитно е да не паднеш психички. Речиси си во безбедна зона, ке те породат, ке ве следат.
Веќе неколку дена непцето ми е многу потечено подуено е како со гној внатре не знам како да го опишам поинаку (од внатрешната страна на долната вилица) и многу ме боли ми прави притисок на забите па дури и на вилицата..ако не ми помине до пон ќе одам на стоматолог да видам шо се дешава..а сега за сега дали некоја знае како да го потсмирам местото..покрај мачнините сега и со ова се замарам и многу се нервирам(11 недела сум иначе)
Девојки денеска цел ден, буквално цел ден спијам. Ви се има десено? Искрено паника ме фаќа, си викам што ќе беше ова....