Мачкај гингивал, испирај со хидроген 3%. Истиот проблем го имав ова ми го препорача докторката. Пошто викенд беше и мораше да чекам до понеделник. Обавезно на стоматолог, ќе ти го расчепкаат гнојот знаат што они како и ќе ти помине.
Пиев и јас метформин до 12 гн, ради инсулинот. Ги прекинав па од 24 гн ме ставија на инсулин ради скриениот шеќер. Многу трудници пијат во прв триместар, не си стварај стресови
Да не ставаш преголема количина? Од тоа може такви да се. Јас веќе 5г користам бекутан (ама само детергент не и омекнувач) и задоволна сум. Ок пере
Јас трет триместар го преспав , мислам дека ми е од што сум слабокрвна. Од кревет не ми се станува по цел ден. Првиот не спиев ич.
Koja nedela si? A da prasam celo vreme deneska pod levata grada osecam kako tezina, moze da e bebeto? Tuka i mestoto kako da mi e stvrdnato. Imam taka nekoe neprijatno cuvstvo...
32ра сум. Инаку под ребро мене ми се случува болка ко ќе се истегне и ноџето му се познава, а за под града не знам . Ај и јас да прашам ,многу ика бебево по 2 3 пати дневно ,дали е нормално?
Колку често пиете газирани сокови пример кока кола? Не дека сум голем љубител на кока кола ама знам уз ручек да се напијам чаша кока кола. Ама ми текна за скриен шеќер и ме фати страв. Дали е штетно една чаша дневно или скроз да ја исфрлам треба.
Од една чаша мислам не може ништо да се деси, дали кока кола или било што благо си бара организмот. Јас да сум ќе си каснам и пивнам душа што ми сака
Ама секој ден чаша по чаша не дека сум голем љубител некогаш не ја пијам ни цела чаша. Ама ете уз ручек тоа пиеме па да не кршам атер
Пак крвав исцедок,таман се смири скроз,2 дена имав нормален исцедок и сега гледам пак со крв,и како парченца згрутчена крв.Многу се изнервирав,цело време сум дома,мирувам,утре сум на контрола па ке следам ситуација до после,ако е само на бришење ке одам сабајле ако не ке одам до вечер.Аман веќе ме нервира ова.А ме боли половина и јајници ама тапи болки,вчера ме печеше и раната ама не е некоја алармантна болка ама што знам.
Во 20та недела што се проверува на крвна слика и урина? Сакам утре да барам упат од матичната за комплет крвна слика, а не знам дали да нагласам нешто плус како ддмери, црп, холестерол, триглицериди и слично зашто гледам дека во претходните немаше такво нешто? Исто и за испитување урина. Знам дека не се проверува се’ во бременост ама имав покачен холестерол пред забременување и периодов не водев баш грижа за исхрана, а овие два дена како се прибрав од пат преуморно се осеќам. Па да си проверам сакам да сум на чисто за да превенирам што ќе треба.
Ако се нервираш отиди сега на дежурен, да не си ствараш стрес. Инаку може да е од ширење на матката, или некоја стара крв штом е згрутчена. Знам дека розева свежа е алармантно.