Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

:) и јас го осеќам секаде, некад мислам кога ќе се преврти стомакот ми го поместува од една на друга страна. Тоа што било пред 2 недели со главчето долу не мора да значи и сега дека е, мене матичната ми вика се тумба внатре не стои мирно :D
    Инаку сум 30+4

emche05 likes this.
  2. emche05

emche05 Истакнат член

Изгледа стварно се тумба:D претпоставувам грб е некогаш или може газе кога ќе натрти, на едно место се испакнува како топче:inlove:

Sandra@T likes this.
  3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Вода да се избегнува? Како, зошто? :?:

4. mina.baby

mina.baby Истакнат член

Девојки здраво, сакам да прашам дали ги исправте оградиците од креветчето пред користење? Се мислам да ги ставам во машина
    А исто така и дали има некоја која го исушила во машина за сушење? :)
    Фала ви

Eli23 likes this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Обавезно, до бебе ништо не смее да се допира ако не е перено. До оградици и со лице ке допира. Којзнае колку прашина собрале.
    Мене едни ми се уништија од сушара, други си беа топ и по перење и по сушење. Зависи од каде се и во каква сушара сушиш.

mina.baby likes this.
  6. V.N.

V.N. Популарен член

Испери ги секако, само на крај намали центрифуга не на најјако. Е сега за сушење во машина немам искуство, не сум ги ставала да не ми се уништат

mina.baby likes this.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Можеш да ги дезинфицираш со алкохол, пребришеш со влажна крпа и потоа со пегла на пареа да ги поминеш убаво. Некое оградички знаат да се уништат при перење

mina.baby likes this.
  8. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Девојки има ли некоја со дијагноза на лордоза и кифоза, многу болки имам во долниот дел од кичмата што е нормално за второ тромесечие али дополнително си оритиска на телово,што можеме да мачкаме да се ублажи болката:sweat: или ако имате искуство со некој масер за трудници препорачајте:)

9. Honny

Honny Истакнат член

Кока кола една чаша треба да е ок, како кафе сметај си ја ради кофеинот. Поголема количина не треба да сс пие. Луто јас се убив од јадење цела бременост, на крај почна заради киселините да ми смета а и прочитав некаде и дека пред крај можело да го испровоцира пораѓајот, немам појма дали е точно.

Eli23, Erika.greeneyes and Bibi_23 like this.
  10. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

macalavica likes this.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Да,само што се вратив,добро е бебето,не знаат од што крварам.Според нив се е во ред.Незнам веќе што да мислам,мене не ми е нормално трудница да крвари,следната недела ке одам во Систина па ке видам што ке ми кажат таму.

Eli23, H.VAGA, mal.ecka and 4 others like this.
  12. macalavica

macalavica Популарен член

Денес требаше да биде прв роденден на син ми,сите го заборавија,само јас неможам да дишам од што ми е тешко.Па и маж ми изгледа го заборави,не спомнува ништо,незнам што да мислам...

Eli23 and mal.ecka like this.
  13. Alex08

Alex08 Истакнат член

Dusa zlatna, majkicka edna i edinstvena....boli znam premnogu, ke zivee vo tvoeto srce zasekogas❣a maz ti sigurno ne spomnuva da ne te rastazi uste poveke... bidi silna ti si MACALAVICA

14. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Мамички, да не знаете кај има вакви слики?

Attached Files:

15. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Ако е се во ред со бебе не се плаши, стварно знам случаи каде трудници цела бременост имаат крварње како што опишуваш и се е супер на крај. Дури другарка што се породи скоро ми кажа немој да се плашиш јас цела бременост го имав, знам и откако се породи многу крвареше. Супер се и она и бебето, само нормално треба да си следиш за да ти си мирна. Со лесно. Догодина уште едно роденденче плус да си славите. :inlove:

16. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Девојки кажав ќе пишам од резултатите со железото.
    За неполн еден месец го качив од 14 на 27 само со природна исхрана.
    Цедени сокови комбинации од цвекло, јаболко, морков, портокали, калинки, цитрони кога како ќе стигнам. Мед со таан и коприва по ваша препорака :inlove: ама по една лажичка на ден.
    Нормално и стандардни пренатални витамини.

Doktor F, Bebulleee, Fenix05 and 10 others like this.
  17. Калатеа

Калатеа Популарен член

Жени како сте со целулит во бременост?
    Посебно крајните недели, после 30тата.

Забележувам целулит насекаде, раце, нозе (ај тука и претходно имав) ама и листови, дури ме плаши зошто нагло се појави таму и не знам дали има некоја причина, многу страшно изгледа.
    Плус многу ме боли и чеша.:doh:

VirgoStar likes this.
  18. prvaB

prvaB Истакнат член

Мамички како сте? Искуство некој да ми каже со непцата, воспалени, отечени, секакви, само не ме болат (барем тоа е добро). Бев на стоматолог исчистов забен камен ништо, зедов генгивал гел и камилица испирав- ништо. Во Германија сум земав едни масла и балсам по препорака на акушерка на природна база-ништо. Не само кога ги четкам, некогаш и додека зборувам осеќам како крварат и непријатно чуство, и кога ќе ми каже некој еее крв имаш на непцата, ми иде не знам шо да направам.. Земав парадонтакс паста, мека четка абе од ништо нема подобрување. Помош или совет некој да каже уше нешто да пробам, 34+4 сум.. И дали има некоја членка шо е во Германија а се породила, сакам да ја прашам нешто. Фала Вии, извините на долгиот пост :* :* бидете сите здрави и живи!!

19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас ги перев у машина/сушара. Ништо не им беше. Ама на 30° ги исправ, 40 минути ги сушев. После и со пегла поминав. Топ се :) Ама зависи и од квалитетот на оградиците :)

mina.baby likes this.
  20. jelo

jelo Популарен член

Мамички да ве прашам дали некоја од вас има низок хемоглобин во текот на вториот семестар? Железото ми е супер но хемоглобинот ми е малку низок -118. Дали е нормално и дали сте пиеле нешто?