Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Мене пастата на Лакалут ми помага. Еднаш дневно со конец чисти и пробај со чај од жалфија ладен прави гаргара. И јас ја имам истата мака ама кога му кажав на докторот ми рече нормално е Гестациски гингивит е ќе помине од ко ќе се породиш.

На V.N. и prvaB им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Нормално е тоа, од хормонални промени. Можеш да одиш на киретажа на непцето, јас сега планирам само да влезам во второ тромесечие.

@jelo 118 е сосема нормален хемоглобин, може и подобро ама далеку е од низок.

На Bibi_23, prvaB и jelo им се допаѓа ова.
  3. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    833
    И кај мене исто многу изразен периодов, нз дали кај нас има некое студио другарка моја у германија им дозволуваат да идат на третмани на нозе антицелулитни плус да не задрживаат течности и вишак вода и супер и пријаше… ако има некој што правел кај нас или има искуство да сподели

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    И какао органско од Biocosmos по една шоља на ден. Заборавив да пишам.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.235
    @jelo 118 е сосема нормален хемоглобин, може и подобро ама далеку е од низок.[/QUOTE]

Фала многуу :l:, јас испаничив додека да ми врати и матичнава, голем хипохондрик сум :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Пробав и лакалут, полошо, оваа парадонтакс по би ја користила, али ќе најдам жалфија.. Фалаа тии :*

7. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Каков третмам е тоа за на непцето? Заборавив да нпишам и умник ми излева, хаос :D ми рекоа кога ќе се породам да одам со операција да го извадат зошто ми расте во образот горе, па право да прашам и за тој третман на непцето..

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас ја прашав докторката одма што е тоа зашто уплав имам :D
    Ми покажа со еден инструмент како кука и само ја истиснува крвта од непцето. Ајде да не лупетам многу, имаме докторка тука од прва рака што ќе каже @Annath

На prvaB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Правев комплетна крвна слика поради друго и ми стигнаа резултатите. Проверени ми се сите витамини и минерали, се е во ред и фолна ми проверија и она е добра, нормална, а не пиев фолна.
    Имам анемија, благо паднат хемоглобин и железо, ама покриена сум со терапија. Она што ме загрижува е многу ниско ниво на Витамин Д. Имам препорака да започнам со терапија. Референтна вредност е поголема од 30, а мене ми е 9.
    Јас сум со автоимуно заболување, не ме изненадува ова, искрено останатите параметри ми се одлични, како за мене, а некогаш знаат да бидат паднати. И сето ова е без никакви додатни пренетрални витамини.

Е сега гуглав и прочитав дека недостаток на витамин Д можело да доведе до аутизам кај бебето.
    И толку ми треба на мене.

На Eli23 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ти препишаа Д витамин?
    Не паничи сега без врска, зима е, веројатно сите имаме дефицит. Плус како што знам некаде на запад живееш, таму со месеци сонце не гледате. Моја блиска исто има дефицит и пие Д витамин 2000ие, во Германија живее.

На Eli23, JuLleE и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    22.040
    Аутизмот е генетски, од комбинација на гени. Не читај се, консултирај се со гинеколог.

На eli25, JuLleE и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Да пробаш со flosser да ги миеш. Мене многу ми помага, ставам во него некад хидроген или течност за испирање на уста разреден со вода. Преку ден два обавезно го користам, во комбинација со интердентални четкички.
    Плус носам фиксна со тоа и воспаленијата ми се појаки, ама со ова го решавам проблемот.

13. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Јас правев киретажа и не е страшно, дури ќе ти олесни. Баш со тоа како кука, подобро да направиш сега. Одиш само на стоматолог во второ тромесечие кажуваш чистење и он треба да знае каде да киретира.. не се секогаш сите заби за тоа. Некаде само со класично чистење и пескарење ќе поминеш.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.862
    Допаѓања:
    202.990
    Хормонски е, ќе го средиш на раат после породување штом ќе прекинеш со доење ако доиш.

Труднички гингивитис. Дренажа на непца кај забар, Лакалут актив паста или друг тип адстригентна паста (ги стега крвните садови), дали Пародонтакс, дали Курапрокс, има и други во Германија ако си таму, витамин Ц од 1000мг дневно, може плакнење со чај од жалфија, ама да не се голта.

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    На море живеам. Ама јас сум постојано со низок витамин Д, тоа си знам, од болеста ми е.
    Утре ќе одам кај матичен за терапија.
    Во петок и со гинекологот ќе се консултирам.

На fana и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    8.463
    Сакав да те прашам во врска со витаминиве и минераливе, никогаш не сум испитувала до сега. Треба да земам упат од кај гинекологов се испитуваат на државна, или во приватна лабораторија треба.
    Се испитува ако имаш некоја индикација или може кога сакаш.

17. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Извини што упаѓам. :)
    Членкава не е во Мк како што прочитав и јас исто се зачудив :)
    Плус има автоимуно заболување.
    Јас сабајле проверував и ми рекоа кај нас ги бараат тие основните. Па ако нешто укаже, се земаат плус други. Јас барав и ддмери и црп и уриникултура, ама не добив зашто немало потреба. Искрено се изнервирав малце, зашто сметам дека нема штета од плус испитувања ама не можев да се расправам во 7 сабајле.
    Ако грешам и ако треба да барам плус испитувања просветлете ме. :D

На Eli23 и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    8.463
    Јас сакам деновиве да земам упат од гинекологот и да испитам кр слика,урина,црп,д димери и хемостаза. Па ако може и витаминиве се во едно :D
    А од кого не доби? Матичниот не ти даде упат? Со упат би требало да ти дадат.
    Инаку овие испитувања ти следуваат не знам зошто ти рекле нема потреба.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Ми даде упат, ама basic варијанта :D Не се испитувало се и немало потреба.
    Сега чекам да ги види резултатите, па да видам дали ќе треба нешто плус. Е сега ми рече после скрининг нешто, дали на скрининг се гледа нешто друго плус па ако посумњаат те праќаат на дополнителни анализи не знам. Ако била некоја на втор скрининг нека каже.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    8.463
    Јас го поминав вториот скрининг.
    Баш со матичниот зборев ми рече тие испитувања наредно ми следуваат. Само упат да земам од кај него.
    За другово не знам ама ддимери и хемостаза треба да се проверат.
    Барај.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.